ÁHÍTAT-MORZSÁK: MINDENKI KAP, AKI KÉR (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

Isten minden szava igazság, ahogy a Szentírás állítja. S valóban, amikor arra gondolok, hogy valaha tapasztaltam-e, akár csak egyetlen röpke pillanatra is, hogy becsapott volna engem az én Uram, azt kell mondjam, hogy soha. Az elmúlt több mint két évtized alatt, amióta Jézussal járom az utam, még sohasem fordult elő velem, hogy Isten nekem hazudott volna. S hiába járnék Vele még sok-sok éven át, ez biztosan elő nem fordulhatna. Mindennek éppen az ellenkezője áll. Az igazság szava életünk mély rétegeibe hatolva egy időre nagy fájdalmat okozhat. Ilyenkor inkább azt kívánjuk, bárcsak ne lenne az Úr hozzánk olyan őszinte, s ne világítana rá olyan nyíltan a hiányosságainkra. A jó hír azonban az, ha alárendeljük magunkat az isteni folyamatnak, életünk valósággal megváltozhat.

Ha Isten minden szava igazság, s Igéjében azt állítja, hogy mindenki kap, aki kér, akkor hogyan lehetséges mégis, hogy némely imánkra – legalábbis mi úgy érezzük – válasz mégsem érkezik? Kérünk, s mégsem kapunk, vagy ha igen, mást, mint amit szeretnénk. Jakab levele rávilágít arra, hogy sokszor rosszul kérünk, s a háttérben helytelen motivációk állnak sorra, melyek közül élen járnak az önzés és a szeretetlenség.

Ahogy telnek az évek és Istent és magamat is egyre jobban megismerhetem, kiviláglik előttem, hogy valójában minden a szívben dől el, s ez alól egyszerűen nincs kivétel. Ezért lehetséges, hogy az egyik kér – látszólag ugyanúgy, akár még ugyanazokkal a szavakkal is – s, megkapja, a másik pedig szíve kérésének beteljesülését hiába várja. Az is lehet, hogy nem vagyunk elég elszántak, s hamar feladjuk harcunk. Kiáltunk, de csak egy ideig, aztán elfáradunk. Emlékszem, amikor szüleim életéért könyörögtem testvéremmel, Istenhez éjjel-nappal kiáltottunk. Még éjszaka is felriadtunk, s fohászkodtunk. Meddig? Egészen addig, amíg kellett, s jobban nem lettek. Szeretetből kiáltottunk, nem adtuk fel harcunk.

Lehetne még az okokat sorolni, amiért egyik ima meghallgatásra talál, a másik látszólag nem, de egy lista összeállításánál sokkal többre megyünk egy alapos önvizsgálattal e téren. Annyit azonban biztosan tudhatunk, hogy aki megtanul kérni, annak Isten ad, ez áll Igéjében. Nem követelőzni tehát, nem is tiszteletlenül, hálátlanul odavetni szavakat az Úrnak, vagy gőgösen próbára tenni Őt, hanem kérni kitartóan, szeretettel, alázatosan és hitből.

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindenki kap, aki kér, és aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. (Máté 7:7)

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. Bejegyezte: wordwatcherdawn

Reklámok

ÁHÍTAT-MORZSÁK: MINDENKI KAP, AKI KÉR (írta: BARTHA BORBÁLA)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. Thanks, C.C.T.! This is part of my friend’s devotional series that she writes. Unfortunately I didn’t have the time to translate it into English although I would have loved to. But thank you for having a look at it even in this way 🙂
      God bless you!

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s