Jézus Krisztus a kereszténység egyedüli, nagy kincse! (Jesus Christ is THE rare jewel of Christianity by Mark Anthony Williams)

[Note: This was a reply to one of my comments and I just felt I had to translate as it gives such a concise description of what Christ means to us, believers. Translated with permission. //Megj.: Ez az egyik blogos reagálásomra érkezett válasz volt, amelyet, úgy éreztem, le kell fordítanom, mert egyszerűen, tömören megfogalmazza azt, hogy mit is jelent Krisztus nekünk, hívőknek. – wordwatcherdawn]

Jézus Krisztus a kereszténység egyedüli, nagy kincse – Nélküle semmink sincs, és minden más értéktelen, üres és hiábavaló, és nem érdemes arra, hogy az ember azért éljen, mégis: túl sokan vannak, akik elégedettek azzal, hogy megvan náluk a ‘kereszténységnek’ egy külső formája, amely pedig valójában Isten Nevére mást nem hoz, csak szégyent.

Hálát adok Istennek azért, hogy a körülményeinknek nem kell rózsásnak lenniük ahhoz, hogy biztosak lehessünk afelől, hogy minden rendben van köztünk és Isten között. Semmi sem ad nagyobb biztonságot annál, mint hogy tudjuk, Isten velünk van, és javunkra munkálkodik, még akkor is, ha látszólag az egész pokol ellenünk támad is; és jobb ezt a tudatot birtokolni, mint bővelkedni és sikereket elérni úgy, hogy abban Istennek még a nyoma sincs ott!

“Az Ő esküje, szövetsége, és vére,
támogat engem, ha zúdul az áradat;
ha körülöttem minden meginog is,
biztosságom, reményem Ő marad!”

(Edward Mote, 1834)

 Adja az Úr, hogy benned, és rajtad keresztül[1] Ő tudjon cselekedni – mérhetetlenül nagyobb mértékben, mint amit csak elképzelni tudsz!

ENGLISH:

Jesus Christ is THE rare jewel of Christianity; without Him we have nothing and everything else is void, empty and no use living for, yet so many are content to have a form of ‘Christianity’ that in essence brings dishonour to the name of God.

I thank God that circumstances don’t have to be rosy to assure us that we’re right with God. There is no greater security than knowing God is with you and for you when what seems all hell is against you; Better to have that than to prosper and succeed without a trace of God.

“His oath, His cov’nant, and His blood,
Support me in the whelming flood;
When all around my soul gives way,
He then is all my hope and stay.”

– Edward Mote (1834)

May He do, in and through your life[2], immeasurably more than you can imagine.

Forrás/Source: http://shadeofthemoriahtree.wordpress.com/2012/07/03/not-the-blessings-but-the-witness-of-the-spirit/ Source of illustration: http://lifecourseministries.blogspot.hu/2012_02_01_archive.html Ford.: wordwatcherdawn


[1] i.e. minden kedves, hívő Olvasón keresztül, aki csak olvassa e sorokat – a ford.

[2] i.e. Through you, dear Christian Reader reading these lines – wordwatcherdawn.

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s