Néhány szó a kereszt botrányáról (On the Offense of the Cross by C.H. Spurgeon)

A pusztán emberek szerinti ‘evangéliumot’ az emberek örömmel fogadják; de az Isten kegyelmének igaz evangéliumához egy, a szíveket és elméket megérintő, isteni beavatkozásra van szükség, hogy az emberek a lényük legmélyébe be tudjanak fogadni egy ilyen, a számukra igencsak ellenszenves igazságot.

Szeretett testvéreim, ne próbáljátok meg az evangéliumot a testi gondolkodás számára tetszetőssé tenni! Ne rejtsétek el a kereszt botrányát, nehogy hatástalanítsátok azt! Az evangélium ereje annak éles szögleteiben és sarkaiban van; ha legyaluljátok ezeket a részeket, megfosztjátok azt az erejétől! Ezek letompítása ugyanis nem az evangélium erejének megnövelését jelenti, hanem a halálát! Hiszen még a szektáknál is azt láthatjuk, hogy az erejük az elkülönülésüket biztosító tantételi pontjaikban van, és ha ezeket gyakorlatilag kihagyjuk, a szekta egyből összeomlik.

Tanuljátok meg tehát: ha kiveszitek Krisztust a kereszténységből, akkor a kereszténység meghal! Ha kiveszitek az evangéliumból a kegyelmet, akkor az evangéliumnak vége! Ha az embereknek nem tetszik a kegyelem tana, akkor még inkább hirdesd azt nekik! Ha bármely fegyverre az ellenség támadóan reagál, a bölcs katonák még többet fognak abból beszerezni.

Egy nagyszerű katonatiszt, miközben a királya elé járult, megbotlott a saját kardjában. “Látom,” szólt oda neki a király, “a kardod útban van.” A harcos így felelt, “Őfelsége ellenségei is gyakran érezték ugyanezt!” Ha az általunk hirdetett evangélium sérti a mi Királyunk ellenségeit, azt mi egyáltalán nem bánjuk!

ENGLISH:

A gospel which is after men will be welcomed by men; but the true gospel of the grace of God needs a divine operation upon the heart and mind to make a man willing to receive into his utmost soul such a distasteful truth.

My dear Brethren, do not try to make the gospel tasteful to carnal minds. Hide not the offense of the cross, lest you make it of none effect. The angles and corners of the gospel are its strength: to pare them off is to deprive it of power. Toning down is not the increase of strength, but the death of it. Why, even among the sects, you must have noticed that their distinguishing points are the horns of their power; and when these are practically omitted, the sect is effete.

Learn, then, that if you take Christ out of Christianity, Christianity is dead. If you remove grace out of the gospel, the gospel is gone. If the people do not like the doctrine of grace, give them all the more of it. Whenever its enemies rail at a certain kind of gun, a wise military power will provide more of such artillery.

A great general, going in before his king, stumbled over his own sword. “I see,” said the king, “your sword in is the way.” The warrior answered, “Your majesty’s enemies have often felt the same.” That our gospel offends the King’s enemies is no regret to us.

(Részlet/An excerpt from “Our Manifesto,” a message given on 25 April 1890)

Forrás/Source: http://teampyro.blogspot.hu/2010/09/on-offense-of-cross.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Néhány szó a kereszt botrányáról (On the Offense of the Cross by C.H. Spurgeon)” bejegyzéshez 3 hozzászólás

    1. Ámen! Hála Istennek, hogy az Úr igenis visszavisz minket az Ő evangéliumának és az Ő Igéjének igazságaihoz – és helyreállít minket! Adja az Úr, hogy bátran tudjuk hirdetni ezeket az embereknek! Köszönöm a hozzászólásodat! Isten áldjon meg.

  1. Visszajelzés: Spurgeon prédikálásának titka (The secret of Spurgeon’s preaching… by C.H. Spurgeon) « Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s