Vedd fel a kardodat, és harcolj! (Pick Up Your Sword and Fight by J.C. Ryle)

Szükséges, hogy a Bibliáink szorgalmas olvasói legyünk! Az Ige ugyanis a Szellem kardja. Soha nem fogunk tudni jól harcolni, ha nem használjuk ezt fő fegyverünkként. Az Ige lábaink lámpása. Nem fogunk tudni megmaradni a mi Királyunk mennybe vezető útján, ha nem a Biblia világossága által haladunk előre. Nincs elég Biblia-olvasás köreinkben! Pedig nem elég pusztán csak birtokolni a Könyvet. Kell, hogy mi magunk ténylegesen olvassuk is azt, imádkozó szívvel. Nem tud a javunkra lenni ugyanis a Szentírás, ha csak csendben fekszik valahol az otthonunkban. Szükséges, hogy valóban megismerjük annak tartalmát, és hogy szövegét a memóriánkban és az elménkben jól eltároljuk. A Biblia ismerete ugyanis soha nem jön puszta megérzések által – ezt csak szorgalmas, rendszeres, naponkénti, figyelmes és gondos olvasás által érhetjük el!

ENGLISH:

We must to be diligent readers of our Bibles. The Word is the sword of the Spirit. We shall never fight a good fight, if we do not use it as our principal weapon. The Word is the lamp for our feet. We shall never keep the king’s highway to heaven, if we do not journey by its light. There is not enough Bible-reading among us. It is not sufficient to have the Book. We must actually read it, and pray over it ourselves. It will do us no good, if it only lies still in our houses. We must be actually familiar with its contents, and have its texts stored in our memories and minds. Knowledge of the Bible never comes by intuition. It can only be obtained by diligent, regular, daily, attentive, wakeful reading.

Forrás/Source: http://jcrylequotes.com/2010/06/16/pick-up-your-sword-and-fight/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Vedd fel a kardodat, és harcolj! (Pick Up Your Sword and Fight by J.C. Ryle)” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: A Biblia-olvasás nemes szokása! (The Habit of Bible Reading by Henry H. Halley) « Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s