A legkülönösebben legszebb élet (The Most Strangely Beautiful Life by Henry H. Halley)

Emberként Jézus a legkülönösebben legszebb életet élte. Ő  volt a legkedvesebb, leggyengédebb, legfinomabb lelkű, a legtürelmesebb, a leginkább együtt érző ember, aki csak valaha is élt a földön. Szerette az embereket. Gyűlölte látni, amikor az emberek bajokban sínylődtek. Szeretett megbocsátani. Szeretett segíteni. Lenyűgöző csodákat vitt végbe, csak hogy meg tudja etetni az éhezőket. Miközben az emberek szenvedéseit enyhítette, sokszor még arról is elfelejtkezett, hogy élelmet vegyen magához. Megviselt, fájdalomtól sújtott, és fájó szívű emberek sokasága jött Hozzá, és talált Nála gyógyulást és megkönnyebbülést. Egyedül Jézusról mondják azt, hogy ha az Ő kedvességének és szeretetének minden tettét megírnák, maga a világ sem tudná befogadni a könyveket, olyan sok lenne. Ilyen ember volt Jézus. Ilyen személy Isten.

Azután Jézus meghalt – méghozzá a kereszten –, hogy elvegye a világ bűneit, s hogy így az emberek Megváltója és Szabadítója lehessen.

Majd feltámadt a halálból – igen, Ő most is él: Jézus nem csupán egy történelmi figura, hanem egy Élő Személy, és ez az emberi történelem legfontosabb ténye, és korunkban is a legfontosabb életerő-forrás.

Az egész Biblia Jézus Krisztusnak e gyönyörű története köré épül, és az Ő azon csodálatos ígérete köré szövődik, hogy Ő örök életet ad mindazoknak, akik Őt elfogadják. Az egész Biblia azért íródott, hogy az emberek elhiggyék, megértsék, megismerjék, szeressék és kövessék – KRISZTUST.

ENGLISH:

As a Man He lived the most strangely Beautiful Life ever known. He was the Kindest, Tenderest, Gentlest, most Patient, most Sympathetic man that ever lived. He Loved people. He hated to see people in trouble. He loved to Forgive. He loved to Help. He wrought marvelous miracles to feed hungry people. For relieving the suffering He forgot to take food for himself. Multitudes, weary, pain-ridden, and heart-sick, came to Him, and found healing and relief. It is said of Him, and of no other, that if all the deeds of Kindness that He did were written, the world would not contain the books. That is the kind of man Jesus was. That is the kind of Person God is.

Then: He Died, on the Cross, to take away the Sin of the world, to become the Redeemer and Saviour of men.

Then: He Rose from the Dead: is Alive Now: not merely an historical character, but a Living Person: the Most Important Fact of History, and Most Vital Force in the world today.

The whole Bible is builded around this Beautiful Story of Christ, and His promise of Life Eternal to those who Accept Him. The Bible was written only that men might Believe, and Understand, and Know, and Love, and Follow CHRIST. 

A bejegyzés folytatódik itt:

https://igerenezek.wordpress.com/2012/01/21/a-biblia-kozeppontja-lenyege-maga-krisztus/

Forrás/Source: http://www.apocalypsesoon.org/bible.html, részlet a Halley’s Bible Handbook-ból (20-21 oldalak, Zondervan Publishing House, 1965). Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

A legkülönösebben legszebb élet (The Most Strangely Beautiful Life by Henry H. Halley)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. Yes, indeed! An amazing Saviour is Our Lord. Thank you for commenting and sorry about the late reply, I must have overlooked something so that I forgot to reply. Or it was a mere inattentivenes on my part… Sorry! 🙂 Have a blessed day!

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s