Isten Igéje a Biblia? (Is The Bible the Word of God? by J. C. Ryle)

Isten Igéje a Biblia? Akkor figyelj arra, hogy ne hanyagold el – olvasd azt! Kezdd el még ma! Milyen más nagyobb, Isten iránti sértésben lehet az ember vétkes, mint hogy elutasítja annak a levélnek az olvasását, amelyet Isten a mennyből küldött neki? Ó, igen, bizonyos lehetsz abban, hogy ha nem vagy hajlandó a Bibliádat olvasni, akkor az a félelmetes veszély leselkedik rád, hogy elveszíted a lelkedet!

Isten Igéje a Biblia?  Akkor figyelj arra, hogy mindig mély tisztelettel olvasd azt! Amikor csak kinyitod a Bibliádat, mondd a lelkednek, hogy “Ó, én lelkem, most egy olyan üzenetet fogsz olvasni, amely magától Istentől jön!”

Isten Igéje a Biblia? Akkor figyelj arra, hogy soha nem olvasd azt úgy, hogy ne imádkoznál buzgóságosan azért, hogy a Szent Szellem segítsen neked, és tanítson téged. Az alázatos imádság jobban meg fogja világosítani neked a Bibliát, mint bármely bibliamagyarázat, amelyet csak írtak az emberek. A Szentírást ugyanis csak akkor érted meg, ha a szíved rendben van. S a Szent Szellem tanítása nélkül a Bibliát csak egy lepecsételt, számodra érthetetlen könyvnek fogod találni. A tartalmát Isten ugyanis gyakran elrejti a bölcsek és tanultak elől, és a gyermekeknek jelenti ki.

Isten Igéje a Biblia? Akkor határozzuk el ettől a mai naptól, hogy még jobban fogjuk azt értékelni! Isten azért adta nekünk a Bibliát, hogy világosságként legyen a számunkra, és elvezessen minket az örökkévaló életre. Ne hanyagoljuk el hát ezt a nagyon értékes ajándékot – olvassuk szorgalmasan, és járjunk a világosságában!

ENGLISH:

Is the Bible the Word of God? Then mind that you do not neglect it. Read it! Begin to read it this very day. What greater insult to God can a man be guilty of than to refuse to read the letter God sends him from heaven? Oh, be sure, if you will not read your Bible, you are in fearful danger of losing your soul!

Is the Bible the Word of God? Then be sure you always read it with deep reverence. Say to your soul, whenever you open the Bible, “O my soul, you are going to read a message from God!”

Is the Bible the Word of God? Then be sure you never read it without fervent prayer for the help and teaching of the Holy Spirit. Humble prayer will throw more light on your Bible than any commentary that ever was written. You will not understand it unless your heart is right. You will find it a sealed book without the teaching of the Holy Spirit. Its contents are often hidden from the wise and learned, and revealed to babes.

Is the Bible the Word of God? Then let us all resolve from this day forward to prize the Bible more. God has given us the Bible to be a light to guide us to everlasting life. Let us not neglect this precious gift. Let us read it diligently, and walk in its light.

Forrás/Source: An excerpt from J. C. Ryle’s tract entitled “Inspiration  ” [1877] http://jcrylequotes.com/2011/07/09/is-the-bible-the-word-of-god/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s