Az életed egész héten prédikál! (Your life preaches all the week by Robert Murray McCheyne)

(Robert Murray M’Cheyne, 1813—1843)

Törekedj a teljes életszentségre! Ezen múlik az ugyanis, hogy használható leszel-e – merthogy az igehirdetéseid csak egy- vagy két órán át tartanak, ám az életed egész héten prédikál! Ha a sátánnak sikerül egy sokat elérni akaró szolgálattevőt a dicsőség, élvezetek, vagy a dőzsölés nagy kedvelőjévé tennie – akkor máris lerombolta annak szolgálatát!

Szánd oda magad az imádkozásra, és Istentől vedd el a témádat, a gondolataidat és a szavaidat! Luther a napjai legértékesebb három óráját imádsággal töltötte. Nagyon nagy mértékben az eszköz tisztaságának és tökéletességének függvényében lesz siker.

Isten nem a nagyon tehetségeseket áldja meg, hanem sokkal inkább a Jézushoz leginkább hasonlókat. Egy szent szolgálattevő félelmetes fegyver Isten kezében!

Egy általad kimondott szó, ha azt úgy mondod, hogy a lelkiismereted tiszta, és a szíved telve van Isten Szellemével, többet ér, mint tízezer szó, hitetlenségben és bűnökben kimondva!”

ENGLISH: 

Study universal holiness of life. Your whole usefulness depends on this, for your sermons last but an hour or two—your life preaches all the week. If Satan can only make a covetous minister a lover of praise, of pleasure, of good eating—he has ruined his ministry. 

Give yourself to prayer, and get your texts, your thoughts, your words from God. In great measure, according to the purity and perfections of the instrument, will be success. 

It is not great talents God blesses, so much as great likeness to Jesus. A holy minister is an awesome weapon in the hand of God. 

A word spoken by you when your conscience is clear, and your heart is full of God’s Spirit is worth ten thousand words spoken in unbelief and sin.

Forrás/Source: http://www.gracegems.org/04/week.html and http://www.mcheyne.info/quotes.php Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Az életed egész héten prédikál! (Your life preaches all the week by Robert Murray McCheyne)” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Yesterday at church, a statement was made about our life being a song. If we are walking in tune with Him, it is a sweet sound that leads others to lean into the Lord. 🙂
    This seems to pair perfectly with your text today.
    Have a blessed week!
    Shannon

  2. Visszajelzés: Gondosan ügyelj magadra! (Take heed to thyself by Robert Murray M’Cheyne) « Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s