ÁHÍTAT-MORZSÁK: AZ ÚR NAPJÁT MEGELŐZI A HITTŐL VALÓ ELSZAKADÁS (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

‘Vigyázzatok!’, hangzik el az Úr figyelmeztetése Márk evangéliuma 33. fejezetének a végén. ‘Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, mikor jön meg a ház ura, este vagy éjfélkor, vagy kakasszóra vagy reggel; nehogy váratlanul megjövén aludva találjon benneteket. Amit pedig nektek mondok, mindenkinek mondom: Vigyázzatok!’ (Márk 33:35-37)

Döbbenten tartjuk vissza a lélegzetünket, ahogy az Úr figyelmeztetését hallgatjuk: ‘Vigyázzatok!’ Az utolsó idők Jézus földi életével már elkezdődtek, s visszajövetelének időpontja minden egyes nappal egyre közelebb és közelebb érkezik. Az Úr pedig figyelmeztet: ‘Vigyázzatok!’ Jézus tehát azt parancsolja, hogy éberen várjuk az Ő eljövetelét. Vajon miért? Pál apostol thesszalonikaiakhoz írt 2. levelének 2. fejezetében, a 3. versében ezt olvashatjuk:

‘Senki, semmiféle módon ne vezessen félre titeket. Mert az Úr napját megelőzi a hittől való elszakadás, amikor megjelenik a törvénytipró, a kárhozat fia.’

Véleményem szerint az idő közelít, amikor a hittől való elpártolás lassan a hívők közé bekúszik, s a keresztényeket mindenféle szellemi fejedelemségek megpróbálják a hittől, az Atyától, Jézustól és a Szent Szellemtől elszakítani. Nem más ez, mint az antikrisztus szelleme, aki tagadja az Atyát és a Fiút (1 János 2:22), vagyis megpróbálja elhitetni az emberekkel – a hívőkkel! –, hogy e világot nem Isten teremtette, és Jézus sem az Ő Fia. Valóságos, hatalmas, félelmetes szellemi erő az antikrisztus szelleme, aki ezeket a hazugságokat sugdossa sok hívő fülébe. A gonosz erők, amelyek az Úr eljövetelének közeledtével egyre-másra felszabadulnak csüggedéssel, félelemmel, tévelygéssel, hazugságok tömkelegével veszik körül az embereket, elhomályosítva előlük Isten szeretetének a valóságát, Isten erejének a mindenhatóságát.

A hitetlenség szellemi erői előrenyomulását már láthatjuk, s az egyházban minden nappal egyre inkább tapasztaljuk. Ami elképzelhetetlen volt 50-100 évvel ezelőtt, az ma már sok gyülekezetben elfogadott – vagy legalábbis nem veszik fel a bűnökkel megfelelőképpen a harcot. Sok elöljáró a tiszta erkölcs tekintetében kompromisszumot köt gyülekezeti tagjai megtartása érdekében: a kegyelmet Isten Igéje fölé emelve, s a bűnök fölött szemet hunyva. Lépésről-lépésre fordít el bennünket a gonosz az Úrtól, ha nem vagyunk éberek. ‘Vigyázzatok!’, kiáltja Jézus – s nem hiába. A világot egyre inkább – s hamarosan teljesen – beborító antikrisztus szelleme ellen egyedül Isten Igéjével vehetjük fel a harcot, megvallva Isten Szavát, ahogy a kísértéskor Jézus is tette a sátánnak. A bűneinkkel való maradéktalan leszámolás és az Isten iránti teljes engedelmesség szükségeltetik ahhoz, hogy megmaradhassunk, hiszen a tévelygés és a hitetlenség szellemei akkor tudnak bennünk ‘gyökeret verni’, s bennünket az igazságtól elfordítani, ha tudatosan, vagy tudatlanul saját szívünk csalárdságai uralma alatt vagyunk. De ha az Úrhoz bűneinkből megtérünk, s tiszta szívből kiáltunk, megtartatunk. Ezért mondja Jézus, hogy ‘Vigyázzatok!’ Az eljövendő nagy megpróbáltatások közepette senki sem tud majd megállni magától, csakis Isten kegyelme és Jézus vére miatt, minden erőnkkel belé kapaszkodva – Ő pedig hűséggel megtart! Halleluja!

‘Az én juhaim hallgatnak hangomra, én is ismerem őket, ők meg követnek engem. Örök életet adok nekik, úgyhogy soha el nem vesznek, senki sem fogja őket kiragadni a kezemből. Atyám, aki őket nekem adta, nagyobb mindeneknél, és senki sem képes kiragadni őket Atyám kezéből. Én és az Atya egy vagyunk.’ (János 10:27-30)

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. Bejegyezte: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s