Krisztus egyeteme (The College of Christ by C. H. Spurgeon)

– Samuel at Gilgal

Charles Spurgeon szerint:

Ahhoz, hogy valaki Krisztus egyetemére bekerüljön, nincsenek előfeltételek, amelyeket teljesítenie kellene. Krisztus ugyanis egyszerűen csak fogja, magához vonja a ‘bolondokat’, és megismerteti velük önfeláldozó, hatalmas szeretete csodáit!

“Mert tekintsétek csak a ti hivatástokat, atyámfiai, hogy nem sokan hívattak bölcsek test szerint, nem sokan hatalmasak, nem sokan nemesek; hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket; és a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten… hogy ne dicsekedjék ő előtte egy test sem!” (1Kor. 1:26-29)

(Részlet a “Praise Thy God, O Zion” c. prédikációjából)

ENGLISH: 

According to Charles Spurgeon:

There are no prerequisites necessary in order to enter into Christ’s college. He takes fools, and makes them know the wonders of his dying love!

“Brothers, think of what you were when you were called. Not many of you were wise by human standards; not many were influential; not many were of noble birth. But God chose the foolish things of the world to shame the wise; God chose the weak things of the world to shame the strong. He chose the lowly things of this world and the despised things….. so that no one may boast before him.” (1 Cor. 1:26-29, “Praise Thy God, O Zion” No. 678)

Forrás/Source: http://samuelatgilgal.wordpress.com/2012/06/04/the-college-of-christ/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s