A megfeszített Krisztus a Biblia lényege! (Christ crucified is the foundation of the Bible by J. C. Ryle)

Ezen írás minden egyes Olvasója nagyon figyeljen arra, amit mondok: Lehet, hogy nagyon jól ismered a Bibliát, és sokat tudsz arról. Lehet, hogy ismered a bibliai történelem főbb vonulatát, és az egyes események dátumait is, mint ahogy ismerjük például Anglia történetét. Lehet, hogy a Bibliában említett férfiak és nők nevét is tudod, mint ahogy az ember tud Cézárról, Nagy Sándorról, vagy Napóleonról. Ismerheted a Biblia bizonyos rendelkezéseit, és tisztelheted azokat, mint ahogy az emberek tisztelik Platónt, Arisztotelészt vagy Senecát. De ha még nem láttad meg azt, hogy a megfeszített Krisztus az egész Biblia alapja és lényege, akkor az eddigi bibliaolvasásodból nem sokat profitáltál! Ez esetben ugyanis a te vallásod csupán csak olyan, mint az égbolt nap nélkül, egy boltív alappillér nélkül, egy iránytű mutató nélkül, egy óra rugó vagy nehezék nélkül, és mint egy lámpás olaj nélkül – nem lesz vigaszodra, és nem fogja megmenteni lelkedet a pokoltól!

Nagyon figyelj arra, amit mondok! Tudhatsz te akár nagyon sokat is Krisztusról az elméddel. Tudhatod, hogy kicsoda is Ő, hol született, és miket cselekedett. Ismerheted a csodáit, a mondásait, a próféciáit, és a rendelkezéseit. Tudhatsz arról, hogyan élt, hogyan szenvedett, és hogyan halt meg. De ha nem ismered Krisztus keresztjének az erejét a te saját megtapasztalásodból; ha nem tudod és érzed azt belül, hogy Krisztusnak a kereszten kiontott vére elmosta a teáltalad elkövetett bűnöket; ha nem vagy hajlandó arra, hogy megvalld azt, hogy az üdvösséged egyes-egyedül Krisztusnak a kereszten elvégzett munkájától függ – akkor Krisztusból neked nem lesz semmilyen hasznod! Krisztus Nevének puszta ismerete ugyanis soha nem fog téged megmenteni! Ismerned kell a keresztjét, az érted kiontott vérét – vagy máskülönben meghalsz a bűneidben!

ENGLISH:

Let every reader of this paper mark what I say. You may know a good deal about the Bible. You may know the outlines of the histories it contains, and the dates of the events described, just as a man knows the history of England. You may know the names of the men and women mentioned in it, just as a man knows Caesar, Alexander the Great, or Napoleon. You may know the several precepts of the Bible, and admire them, just as a man admires Plato, Aristotle, or Seneca. But if you have not yet found out that Christ crucified is the foundation of the whole volume, you have read your Bible hitherto to very little profit. Your religion is a heaven without a sun, an arch without a key-stone, a compass without a needle, a clock without spring or weights, a lamp without oil. It will not comfort you. It will not deliver your soul from hell.

Mark what I say again. You may know a good deal about Christ, by a kind of head knowledge. You may know who He was, and where He was born, and what He did. You may know His miracles, His sayings, His prophecies, and His ordinances. You may know how He lived, and how He suffered, and how He died. But unless you know the power of Christ’s cross by experience—unless you know and feel within that the blood shed on that cross has washed away your own particular sins—unless you are willing to confess that your salvation depends entirely on the work that Christ did upon the cross—unless this be the case, Christ will profit you nothing. The mere knowing Christ’s name will never save you. You must know His cross, and His blood, or else you will die in your sins.

Forrás/Source: http://www.gracegems.org/23/Ryle_cross.htm Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

A megfeszített Krisztus a Biblia lényege! (Christ crucified is the foundation of the Bible by J. C. Ryle)” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: A Biblia-olvasás nemes szokása! (The Habit of Bible Reading by Henry H. Halley) « Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s