Így nézz Jézusra: hátrafelé, felfelé és előre! (Looking Backward, Upward and Forward at Jesus by J. C. Ryle)

looking

Kedves Olvasó, emlékezz arra, hogy így nézz, háromféleképpen Jézusra: hátrafelé, felfelé és előre; és meríts ezekből minden nap!

Az első nézés a lelkiismeretünk nyugalmának titka: nem lehet békességünk, csak akkor, ha hátrafelé tekintünk, Krisztus keresztjére!

A második nézés az Istennel való járásunkat illetően a valódi, napi erőnk és vigasztalásunk titka: tartós vigaszunk ugyanis csak akkor lehet, ha felfelé tekintünk, Krisztus értünk való közbenjárására!

A harmadik nézés pedig a ragyogó, örömteljes remény titka ebben a sötét világban: fényes kilátások ugyanis csak akkor várnak ránk, ha előre tekintünk, Krisztus visszajövetelére!

Hátrafelé, felfelé és előre: ez az a háromféle mód, ahogyan Jézusra kell, hogy tekintsünk. Az a személy, aki a keresztre néz, bölcs ember; az, aki a keresztre és Jézus értünk való közbenjárására tekint, még bölcsebb; de az, aki egyszerre néz mind a háromra – a keresztre, a közbenjárásra, és Jézus visszajövetelére –, a legbölcsebb mind közül! (Részlet J.C. Ryle Are You Looking?” című írásából)

ENGLISH:

Reader, remember these three looks at Jesus, backwardupwardforward; and make use of them every day.

The first is the secret of peace of conscience: no peace unless we look backward at the cross of Christ!

The second is the secret of real daily strength and comfort in our walk with God: little solid comfort unless we look upward to Christ’s intercession!

The third is the secret of bright and cheerful hope in a dark world: no bright prospect unless we look forward to Christ coming again!

Backwardupwardforward: these are the three ways in which we should look at Jesus. The person that looks at the cross is a wise person; the person that looks at the cross and the intercession also, is wiser still; but they that look at all three, the cross, the intercession, and the coming of Jesus, they are wisest of all. (An excerpt from J. C. Ryle’s “Are You Looking?” tract.)

Forrás/Source: http://jcrylequotes.com/2012/06/01/looking-backward-upward-and-forward-at-jesus/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Így nézz Jézusra: hátrafelé, felfelé és előre! (Looking Backward, Upward and Forward at Jesus by J. C. Ryle)” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Még mindig KRISZTUSRA van szükségünk! (We still need HIM – Selected Quotes) | Fókuszban az Ige/The Word in Focus

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s