Kötelességteljesítés közben alszol?! (Asleep On Duty by C. H. Spurgeon)

– HT: Samuel at Gilgal

Charles H. Spurgeon egyik prédikációjából idézve:

Bizonyosan állíthatom, hogy ha, tegyük fel, egy kereskedelmi cég tagja volnék, én nem venném fel a nyereség felét úgy, hogy közben semmit sem dolgozok. Mert a végletekig aljas dolog az, ha úgy vesszük ki részünk a ‘haszonból’, hogy közben a ‘munkálkodásból’ részt sem vállalunk! És mégis: sok, magát kereszténynek valló ember pontosan ugyanebben a gyalázatos magatartásban bűnös!

Mint ahogy Jób napjaiban is volt, úgy van egészen mostanáig is: “az ÖKRÖK ‘szántottak’, és a SZAMARAK mellettük ‘legeltek’”. S ez utóbbiból arányát tekintve igen sok van a gyülekezetekben – hívők, akik örömmel táplálkoznak ugyan, de dolgozni igazából nem hajlandóak…! (“What Meanest Thou, O Sleeper?”, “Mit gondolsz, te alvó?”)

ENGLISH:

From a sermon by Charles H. Spurgeon

I should not expect if I were a member of a commercial firm, to take half the profits, and to do none of the work. It is low to the very last degree to share the ‘benefits’ without uniting in the ‘toil’. And yet some Christian professors are guilty of this miserable conduct.

As it was in the days of Job, so it is even until now – “the OXEN were ‘ploughing’, and the DONKEYS were ‘feeding’ beside them.” There is always a large proportion of the latter class in the Churches, too glad to feed, but quite unwilling to work.(“What Meanest Thou, O Sleeper?”)

Forrás/Source: http://samuelatgilgal.wordpress.com/2012/05/09/asleep-on-duty/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s