Előlépne, kérem, az igazi Krisztus? (Will the Real Christ Please Step Forward? by C. H. Spurgeon)

– Samuel at Gilgal

Charles H. Spurgeont idézve:

Nagyon sok, magát kereszténynek valló ember Krisztusa csupán csak arra alkalmas, hogy a templom fali-fülkéjében legyen — mint egy halott, nem tevékeny, pusztán csak tisztelt személy.

Sok ember számára Jézus nem egy “valódi Krisztus” – azaz nem az a Krisztus, aki a szomorúság órájában valóban Barátként áll mellettük; s nem egy, a nyomorúság idején is mellettük  álló testvér; és nem egy, hozzájuk kedvesen leereszkedő társ.

Ám az Isten igazságaira jól megtanított keresztény számára Krisztus egy együtt-érző, gyakorlati Barát, aki ténylegesen közel van, és aki odajön hozzánk a szomorúságainkban, segít hordozni keresztjeinket, és oldalunkon részt vesz minden élet-csatánkban. (“Leaning on the Beloved”, “A Szeretettre támaszkodva”)

ENGLISH:

Quoting Charles H. Spurgeon

The Christ of a great many professors is only fit to occupy a niche on the church wall, as a dead, inactive, but revered person.

Jesus is not a ‘Real Christ’ to many, he is not a Christ who can really befriend them in the hour of grief; not a brother born for adversity, not a condescending companion.

But the Christ of the well-taught Christian, is a sympathizing, practical friend, who is actually near, entering into our sorrows, sharing in our crosses, and taking a part with us in all the battle of life. (“Leaning on the Beloved”)

Forrás/Source:

http://samuelatgilgal.wordpress.com/2012/05/12/will-the-real-christ-please-step-forward/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s