Idézetek 19 (J. C. Ryle 4)

“Az Istenhez való megtérés; az Úr Jézus Krisztusban való hit; az életünk és a viselkedésünk szentsége – nos, ezek azok, amelyeket az Újszövetség ‘gyümölcsöknek’ hív.”

“Az engedelmesség az igazi realitás. Nem más ez, mint hit, amely látható; hit, amely cselekszik; és hit, amely megmutatkozik. S az Úr emberei között ez a valódi tanítványság próbája.”

“Az imádság elkezdéséhez nem kell műveltség, se bölcsesség, vagy könyvi tudás. Semmi nem kell hozzá, csak szív és akarat!”

“Az üdvösségre jutott léleknek sok szomorúsága, nehézsége van. Nekik is részük van a gyászból, halálból, csalódásokból és a keresztekből. S hogy mi teszi képessé a hívőt arra, hogy mindezt elviselje? Semmi más, csakis egyedül a Krisztusban lévő vigasztalás!”

“Bármit is mondjanak az emberek a saját jóságukról addig, amíg erősek és egészségesek, ebből igen keveset fognak akkor találni, amikor betegek és haldokolnak. Lássanak ám bármely nagy érdemet is tetteikben ezen a világon – Krisztus ítélőszéke előtt ezekből egyet sem fognak látni!”

“Minden gondolatunknak, szavunknak és tettünknek, amelyeket mi talán alig veszünk figyelembe, örökkévaló következményei vannak!”

“Tanulmányozd a te áldott Megváltódat egyre jobban és jobban, és törekedj arra, hogy még többet megismerj az Ő szeretetének hosszúságából, szélességéből és magasságából!”

“A büntetéstől való félelem, a jutalom reménye, a kötelességtudat – ezek mind-mind hasznos érvek, a maguk módján, hogy meggyőzzék az embereket a szentségről. De ezek az érvek mind erőtlenek és gyengék egészen addig, amíg az a személy nem kezdi el valóban szeretni Krisztust.”

ENGLISH:

“Repentance toward God, faith toward our Lord Jesus Christ, holiness of life and conduct – these are what the New Testament calls ‘fruit’.”

“Obedience is the only reality. It is faith visible, faith acting, and faith manifest. It is the test of real discipleship among the Lord’s people.”

“Prayer needs neither learning, wisdom or book knowledge to begin it. It needs nothing but heart and will.”

“A saved soul has many sorrows. They have their share of bereavements, deaths, disappointments, crosses. What shall enable a believer to bear all this? Nothing but the consolation there is in Christ.”

“Whatever people may say of their own goodness while they are strong and healthy, they will find but little to say of it when they are sick and dying. Whatever merit they may see in their own works here in this world, they will discover none in them when they stand before the tribunal of Christ.”

“There are eternal consequences resulting from all our thoughts, words and actions, of which we take far too little account.”

“Study your blessed Savior more and more, and strive to know more of the length and breadth and height of His love.”

“The fear of punishment, the desire of reward, the sense of duty, are all useful arguments, in their way, to persuade people to holiness. But they are all weak and powerless, until a person loves Christ.” 

Forrás/Source: http://www.facebook.com/jcryle Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s