ÁHÍTAT-MORZSÁK: MINT AZ ÚRNAK KERTJE (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

Talán eljutottunk arra a pontra, amikor azt mondjuk, hogy minden elromlott, és nincs segítség. Amikor csalódtunk társban, barátban, szolgálótestvérben. Amikor egyedül maradtunk összezavarodottan és kifosztottan. Amikor ellopták legféltettebb kincseinket, a jóhírünket és a becsületünket. Amikor bemocskoltak, megaláztak bennünket. Úgy érezzük, teljesen eltévedtünk, az ellenség pedig lépten-nyomon a sarkunkban van, s nem szűnik meg lopni, ölni és pusztítni. Kiszolgáltatva érezzük magunkat, hiszen a gonosz mindent megtesz, hogy elhitesse velünk, ő az úr az életünkben, s kénye-kedve szerint okozhat nekünk gyötrelmeket. Kétségekbe rángat, megtámadja a hitünket, vádol és folyamatosan kárhoztat. Folyton csak hazudozik és riogat. Azt hiszi, sikerült úgy elgáncsolnia, hogy többé fel sem tudunk állni, örökös csapdába estünk, a foglyaivá lettünk. Csak egyetlen tényezővel nem számol ellenségünk. Elfelejti, hogy a Golgotán már legyőzetett! Jézus, a mi Urunk, megszerezte nekünk a győzelmet! Elfelejti, hogy aki a világmindenség Urával szembeszáll, az egy nap végleg összetörik és megsemmisül. Ma még hiteget és riogat, de már nem sokáig!

Az Atya kezéből senki sem ragadhat ki bennünket, Isten mindennél hatalmasabb. S bármekkora pusztítást is végzett bennünk az ellenség, s bármennyire kifosztottak is vagyunk, egy nap, ahogy Istenhez folyamodunk segítségért, elkezdődhet a helyreállásunk. Isten, mindenek Mestere, a romokból, pusztán heverő életekből, a vérző sebekből, az elhagyatott pusztaságokból dicsőséges építményt alkot. Bőséges élettel ajándékoz meg a Jó Pásztor, meggyógyít, s életünk, mint az Úrnak  kertje, kivirágzik, hogy újra az Ő dicsőségének magasztalására lehessünk! Tudjuk, hogy minden, ami csak megrázható, megrázatik, hogy az, ami maradandó, kitűnjék. A próbák sokszor azért adatnak, hogy meglátszódjék, valójában kik vagyunk, s megtudjuk, hogy ki a mi Urunk. A megpróbáltatásokban sátán nem más, mint Isten eszköze, ‘terelő kutyája’, ahogy szokták mondani. Lucifer ugyanis még bukott állapotában is Istent ‘szolgálja’. Nem tehet mást, hiszen erre rendeltetett, s az Alkotó  teremtési szándékával szembe nem szállhat. Ő persze azt hiszi, hogy a hívők életét tönkreteheti. De mekkorát téved! Mi, akik az Úrhoz tartozunk, tudjuk, hogy az ellenség minden mesterkedése fölött ott trónol az Úr, s egy napon a kocka megfordul. Hiszen nincs olyan rom, amiből a Mindenható dicsőséges palotát ne építhetne, nincs olyan vérző szív, amit Ő meg ne vígasztalhatna! Nincs olyan élet, aki, ha az Úrba kapaszkodik, hitét és bizalmát belé veti, ne látná az ellenséget az életéből fejvesztve rohanni! Nincs olyan helyreállásért elmondott ima, amit az Úr meg ne hallgatna! Nincs olyan istenkereső, akit az Úr a keblére ne vonna! Nincs olyan élet, amibe az öröm, a vígasság, dicséret és a hála vissza ne térne az Úr munkája nyomán még a leggyötrelmesebb megpróbáltatások után is! Bízzunk hát az Úrban, ne adjuk fel, támaszkodjunk Istenre, aki a szerelmével valóságosan átölel!

Mert megvígasztalja az Úr Ciont,

megvígasztalja minden romjaiban,

és olyanná teszi sivatagját, mint Éden,

és pusztaságát, mint az Úrnak kertje:

öröm és vígasság kéznél lesz ott,

hálaadás és dicséret hangja.

(Ézsaiás 51:3)

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. Bejegyezte: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s