Gondolkozzunk ezeken a dolgokon: Zsid.11:3 (SIH’s Think On These Things: Heb 11:3)

– írta Rob Barkman. 

(Reblogged and translated with permission from this link: http://settledinheaven.wordpress.com/2012/04/10/sihs-think-on-these-things-heb-113/

Heb 11:3  Hit által értjük meg, hogy a világokat Isten szava alkotta, úgyhogy a nem láthatókból állt elő a látható.

Ahogy belenézünk Isten Igéjébe, az Mózes első könyve 1. fejezetébe, azt a világos tanítást találjuk ott, hogy az Úr egyszerűen a szavával hívta elő létezésre a világot.  “Legyen világosság!”, és “legyen boltozat…” – és így folytatódik a lista tovább.

Ott voltunk, amikor az Úr a szavával előhívta, megteremtette a világot? Természetesen nem!  Hogyan értjük meg tehát, hogy Ő a szavával hívott elő mindent létezésre?  A hitünk által.  A mi Urunkba és az Ő Igéjébe vetett hitünk által értjük meg mindezeket, amelyeket egyébként nem tudnánk megérteni.

A látható természet a semmiből állt elő. Amikor a mi Urunk kimondta a teremtő szót, megtörtént a teremtés –  nem csak egy megújítása annak, ami már létezett, hanem a létezésre való előszólítása mindannak, ami korábban nem létezett.  Ebből két alapelvet tanulhatunk meg:

  1. Isten ereje és az Ő szavának az ereje korlátok nélküli, határtalan. Ezt bizonyítja az, hogy a semmiből megteremtette a mi világunkat.
  2. Az Istentől ajándékban kapott hitünk és az Ő Igéjének igazságai által van az, hogy az Ő sokféle kegyelme elárasztja az életünket. Az isteni igazságok és a szellemi élet megértése által, továbbá az istenfélő döntések meghozatala által részesülünk egyre több kegyelem-ajándékban, amikor az Úrban és az Ő Szava üzenetében való hitünket gyakoroljuk.

(Megjegyzendő: Ennek az ellenkezője is igaz. Ha nem hiszünk az Ő Beszédének, akkor annak nem lesz eredménye az életünkben, csupán csak a felelősségünk nagyságát fogja majd megnövelni az utolsó ítéletkor.  Ez lesz akkor ugyanis az egyik mércéje a büntetés mértéke meghatározásának azok számára, akik akkor majd Előtte állnak.)

Határozzuk el tehát a szívünkben, hogy Isten Igéjét a hit szellemében közelítjük meg.  Az Ige ugyanis az Ő tökéletes, erőteljes, megbízható Szava.  Nincsenek benne hibák, tévedések, se hamis ígéretek.  Nyugodtan támaszkodhatunk arra, hogy Krisztus és az Ő Igéje ismerete minden szellemi szükségünket be tudja tölteni.

Az Úr áldjon meg mindannyiunkat, egyes egyenként, ahogy ” gondolkozunk ezeken a dolgokon”!

Részlet Rob Barkman: Settled in Heaven (SIH) című blogjának az igetanulmányozó sorozatából. Forrás/Source: http://settledinheaven.wordpress.com/2012/04/10/sihs-think-on-these-things-heb-113/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s