Isten adott neked egy horgonyt! (God has given you an anchor by C. H. Spurgeon)

Ez a világ olyan, mint egy tenger: nyugtalan, ingatag, soha nem állandó. Az emberek ügyes-bajos dolgai olyanok, mint azok a hullámok, amelyeket a szél hajt, és ide-oda dobál. Ami pedig minket illet: olyanok vagyunk, mint a tengeren járó hajók, amelyek ki vannak szolgáltatva a tenger változásainak és mozgásának. Hajlamosak vagyunk arra, hogy a tenger áramlataival sodródjunk; hogy a szelek hajtsanak, és a viharok dobáljanak – mert még nem érkeztünk el az igazi szárazföldhöz, ahhoz a nyugalomhoz, amely fenn van tartva az Isten embereinek. De Isten nem akarja, hogy minket mindenféle szél ide-oda hajtson, ezért nagy örömmel elkészített nekünk egy horgonyt – a reménység horgonyát, amely a legbiztosabb és a legállandóbb, hogy mi így át tudjuk vészelni ezeket a viharokat.

ENGLISH:

This world is like a sea, restless, unstable, dangerous, never at one stay. Human affairs may be compared to waves driven with the wind and tossed. As for ourselves, we are the ships which go upon the sea, and are subject to its changes and motions. We are apt to be drifted by currents, driven by winds, and tossed with tempests: we have not yet come to the true terra firma, the rest which remaineth for the people of God; God would not have us carried about with every wind, and therefore he has been pleased to fashion for us an anchor of hope most sure and stedfast, so that we may outride the storm.

From a sermon by Charles Haddon Spurgeon entitled “The Anchor,” delivered May 21, 1876. Image by Stefano on Flickr under Creative Commons License.

Source/Forrás: http://www.thedailyspurgeon.com/2012/05/god-has-given-you-anchor.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s