ÁHÍTAT-MORZSÁK: FIGYELEMMEL KÍSÉRLEK (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

Újjászületéskor átélhetjük a csodát: Isten Szelleme a bensőnkbe költözik, s attól fogva ott lakozik. Kiváltságos szerep jutott neki: segít, hogy életünket Istennel, az Ő Igéjével, terveivel, szándékaival, céljaival összhangba hozhassuk. A Szent Szellem olyan, mint egy jó szülő – s valóban az is! Hiszen Szellem által születünk újjá, így Szülőnkké válik. Születésünk pillanatától fogva segít, hogy felnövekedjünk és a csecsemőkort elhagyva, hitben gyermekekké, ifjakká, végül érettkorúakká válhassunk. Isten Szelleme a bűneinkről is meggyőz, és folyamatosan megtérésre ösztönöz. Célja, hogy a Teremtő szívéhez közel kerülhessünk. Nyomorúságos pillanatainkban pedig Vígasztalóként karol át.

Nehéz döntésekben tanácsot ad, sohasem hagy egyedül. Hitünk, érettségünk, odaszánásunk, érzelmi állapotunk azonban minden esetben befolyásolják, merre megyünk. S bármennyire is akarunk engedelmeskedni Istennek, gyarlóságunk miatt megesik, hogy minden figyelmeztetés ellenére is rossz irányba megyünk. Isten a szeretetét azonban ilyenkor sem vonja meg tőlünk! Jósága, kedvessége és irgalma mindig velünk! Csak nehogy az Úr szeretetével, áldásaival igazolni lássuk tévedésünk! Az Isten szeretet, aki tudja, hogy egy bajba jutott gyermekének még nagyobb szüksége van a kedvességre és irgalomra. Az Igazság Szelleme viszont ekkor is működik bennünk, s megmutatja, hol hibáztunk, a célt hol vétettük el. Egy-egy kudarc után hajlamosak vagyunk a csüggedésre, ám az Úrnak ezekben az időszakokban számunkra különös üzenete van:

Figyelemmel kísérlek, mutatom, mely úton járj,

tanácsot adok, rajtad a szemem.

(Zsoltár 32:8)

Az út még nem ért véget! Isten figyelemmel kíséri az életünk, s a próbákban, a különböző élethelyzetekben a Szelleme által vezérel és tanácsol. Nem vagyunk egyedül! Kudarcainkat is arra fordítja, hogy életünkben neve megdicsőüljön, s bátorít, hogy biztos tudattal tekintsünk előre: a Teremtő Úr velünk! Nem hagyott magunkra bennünket, figyelemmel kíséri életünk. Halleluja!

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. 

Az illusztrácó forrása: http://gardens-to-go.org.uk/Leonardslee2007_middlewalk.htm Bejegyezte: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s