Amit az Úr mond, azt komolyan gondolja (What He says He means by C. H. Spurgeon)

Üdvösségre akarsz jutni? Akkor úgy higgy Istennek, mint ahogy annak hinnél, aki azt mondja neked, hogy a házad lángokban áll. Úgy higgy Istennek, mint ahogy a barátodnak hinnél: tevékeny módon, valóban és igazán – mert az a hit. Isten azt mondja neked, hogy vétkeztél ellene, de Ő mégsem akarja a halálodat — ezért küldte el az Ő Fiát ebbe a világba, hogy a bűnösök helyett szenvedjen, és ha az Ő Fiára támaszkodsz hitben, azonnali bűnbocsánatot kapsz, és megmenekülsz. Hidd el ezt az üzenetet! Hidd el, hogy igaz! El kell, hogy hidd, mert Isten nem tud hazudni.

Kétségtelen tény, hogy mindaz, amit csak Isten mond, jó és megáll – hiszen nem függ mástól, csak az Ő akaratától, és Őbenne nincsen változás vagy változásnak árnyéka. Amit Ő mond, azt komolyan gondolja. Higgy tehát Neki, akit még nem láttál, úgy, mint ahogy annak hinnél, akit pedig mindennap látsz. Fogadd az Ő leírt szavát bizalomteljes hittel – úgy, mint ahogy bármely, neked mondott szónak is hitelt adsz.

ENGLISH:

Do you want to be saved? Believe God as you would believe the one that told you that your house was on fire. Believe God as you would believe your friend, believe him actively, really, truly, for that is faith. God tells you that you have trangressed against him, but that he wills not your death — that he has therefore sent his Son into the world to suffer in the stead of sinners, and that if you rely upon his Son you shall have immediate forgiveness and shall be saved. Believe that message. Believe it to be true. You ought to believe it, for God cannot lie.

It is an indisputable fact that whatever God says stands good. It is not contingent upon aught [i.e., anything] but his own will, and he is without variableness or shadow of turning, What he says he means. Believe him, then, whom ye have not seen as you would believe any one whom ye see daily. Give credit to the word he has written as you would credit any word that is spoken to you. 

From a sermon by Charles Haddon Spurgeon entitled “A Remonstrance And A Rejoinder.” Image by Zach Dischner on Flickr under Creative Commons License.

Forrás/Source: http://www.thedailyspurgeon.com/2012/04/what-he-says-he-means.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Amit az Úr mond, azt komolyan gondolja (What He says He means by C. H. Spurgeon)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s