ÁHÍTAT-MORZSÁK: AZ ISTENHEZ KIÁLTOTTAK SEGÍTSÉGÉRT A HARCBAN (írta: BARTHA BORBÁLA)

– http://bbartha.extra.hu/ –

Rúben fiai, a gádiak és a Manassé féltörzse, a derék vitézek közül pajzs és fegyverhordozó, íjjal lövő, hadban gyakorlott férfiak: negyvennégyezer és hétszázhatvanan hadba vonulók, háborút folytattak a hágáriakkal, Jeturral, Náfissal és Nódábbal. És megsegíttettek ellenükben és kezükbe adattak a hágáriak és mind, akik velük voltak; mert az Istenhez kiáltottak segítségért a harcban, és meghallgatta őket, mert bíztak benne. És elzsákmányolták nyájaikat, ötvenezer tevéjüket, kétszázötvenezer juhot és kétezer szamarat; és százezer élő embert; mert sokan elestek holtan, mert Istentől volt ez a háború. Aztán a helyükben laktak a fogságig. (1 Krónika 5:18-22)

Derék, fegyverforgató, tapasztalt, harcedzett vitézek vonultak hadba. Természetes lett volna ezeknek a bátor harcosoknak a saját képességeikben és erejükben bízva háborúba indulni. Ők azonban egy jobb utat választottak: saját erőforrásaik és önmagukba vetett bizalmuk helyett Istenhez kiáltottak segítségért. Kiáltásuk őszinte fohász volt, szívük mélyén tényleg az Úrban bízva, s nem saját ajándékaikra támaszkodva harcoltak. Isten pedig, aki a szívek vizsgálója, meghallgatta őket és bizalmukat gazdag győzelemmel jutalmazta meg!

Nincs olyan nap, amikor reggel otthonról elindulva ne kérném az Úr segítségét és áldását a munkámban. A hosszú tanulás, a sok-sok éves tapasztalat úgy érzem, nem lenne elegendő a sikerek eléréséhez. Elég korán rájöttem, hogy ha igazi áldásokat szeretnék, ahhoz Istenhez kell kiáltanom segítségért és benne bíznom! Ha csak az erősségeimre, képességeimre és tapasztalataimra támaszkodnék, azaz saját magamban bíznék, sohasem élhettem volna át azokat a természetfölötti győzelmeket, amelyekkel az Úr az évek során ajándékozott meg.

A siker és a győzelem titka az élet minden területén az Istenbe vetett bizalomban rejlik, legyen az az Úrral való kapcsolat, magánélet, család, munka, gyülekezet, szolgálat vagy bármi más. Rúben fiai, a gádiak és Manassé leszármazottai közül a fenti derék harcosok örökké emlékeztetnek bennünket arra, hogy még akkor is az Úrra tekintsünk, amikor talán a természetes képességeink is elegendőek lehetnének. Ha ezt tesszük, maga az Úr fog bizonyságot tenni mellettünk, s az egész világ megláthatja, hogy sikereink forrása nem pusztán emberi, hanem természetfölötti.

BARTHA BORBÁLA Magyarországon élő, keresztény író és szolgálattevő, az Istennel való mély, bensőséges kapcsolatról és annak gyakorlati megvalósításáról jelentek meg művei („A kimondhatatlan ajándék”; „Meghitt kapcsolatban az Atyával János evangéliuma alapján”). A könyveivel kapcsolatos további információk a http://bbartha.extra.hu/ honlapcímen találhatóak. 

Az illusztrácó forrása: http://gardens-to-go.org.uk/wallpapers.htm Bejegyezte: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s