Isten megváltozhatatlan végzése (God’s Immutable Decree by Thomas Watson)

– Samuel at Gilgal

Thomas Watson-t idézve:

“Amikor Isten elhív valakit, akkor Ő azt nem bánja meg. Isten ugyanis – sok barátunkkal ellentétben – nem úgy van, hogy egyik nap még szeret, a másikon viszont már gyűlöl; sem úgy, mint a fejedelmek, akik az alattvalóikat az egyik nap még kedvenceikként tekintik, másnap viszont tömlöcbe dobják. Ez a szentek Istentől való kegyelmi állapota: a helyzetük semmilyen változást nem enged e téren. Isten elhívása az Ő végzésén alapul, és az Ő végzése megváltozhatatlan. A kegyelem tetteit nem lehet semmissé tenni. Isten eltörli az Övéi bűneit, de nem törli ki a nevüket.”

ENGLISH: 

“When God calls a man, He does not repent of it. God does not, as many friends do, love one day, and hate another; or a s princes, who make their subjects favorites, and afterwards throw them into prison. This is the blessedness of a saint; his condition admits of no alteration. God’s call is founded on His decree, and His decree is immutable. Acts of grace cannot be reversed. God blots out his people’s sins, but not their names.”

Forrás: http://samuelatgilgal.wordpress.com/2012/03/27/gods-immutable-decree/ and http://samuelatgilgal.wordpress.com/2012/09/08/god-does-not-repent-of-his-call/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s