SZÉTFUTÓ GONDOLATAINK (UNWILLING DISTRACTIONS by David Wilkerson)

Az elménk igencsak hajlamos arra, hogy olyan gondolatok tárhelye legyen, melyek mindenfelé elkalandoznak, és ide-oda csaponganak. Van, hogy aludni is alig tudunk, mert képtelenek vagyunk kizárni az agyunkat bombázó gondolatok támadását. Én ezeket csak “akaratlan figyelem-elterelődéseknek” hívom.

Nemrégiben nekem is, ahogy a gyülekezetben voltam, és ment a dicséret, az elmém elkezdett telítődni ezekkel a mindenféle, engem támadó gondolatokkal – a szolgálatommal, a következő igehirdetésemmel, a gyülekezet anyagi helyzetével, és egy nagyobb gyülekezeti helyiséggel kapcsolatos gondolatok özöne árasztott el. S bár ezek mind fontos dolgok, mégis: teljesen elterelődött a figyelmem az Úr imádásáról. Nem volt más választásom: foglyul kellett ejtenem minden gondolatomat.

Amikor Isten bensőségesen, baráti módon beszélt Ábrahámmal, és szövetséget kötött vele, akkor történt az, hogy Ábrahám leölt öt állatot, és kiterítette azokat áldozatként. A Szentírás ezután azt mondja, hogy “És ragadozó madarak szállának e húsdarabokra, de Ábrám elűzi vala azokat” (1Móz. 15:11).

Pontosan ez az, ami velünk is történik az Isten-imádatunk alatt. A gondolataink úgy szállnak ránk, mint ‘alkalmatlankodó, kellemetlen madarak’: belezavarnak az Istennel való bensőséges kapcsolatunkba, és fel akarják falni az áldozatunkat. És, mint Ábrahámnak, nekünk is el kell űznünk ezeket!

Minden alkalommal, amikor csak elvonulok imádkozni, azt tapasztalom, hogy tíz percen belül a gondolataim elkezdenek szétfutni, méghozzá a szélrózsa mind a négy irányába. Hallom, ahogy a számmal mondom az imát, de az elmém valahol teljesen máshol jár. Erőlködöm azon, hogy megállítsam a gondolatok ezen áramlását, de még több és több ömlik be. A testünk ugyanis folyamatosan harcol a szellemünkkel, meg akarja ragadni a figyelmünket.

Ugyanez történik velem Isten házában is. Dicsérhetem ugyan hangosan az Urat, telve a Jézus iránt érzett szeretetemmel, de hirtelen az elmém elkezd valami teljesen más témát kergetni. A szerteszét járó gondolataink nem mindig az ördögtől vannak. Néha csak egyszerűen ránk tornyosulnak a munkahelyi és családi problémák, nehézségek. Ezeket a gondolatokat azonban mindig foglyul kell ejtenünk, mert egy folyamatos háborúban vagyunk ellenük!

A testünk mindig meg fog próbálni belezavarni az Isten-imádatunkba vagy az imaidőnkbe. De azt parancsolja nekünk az Úr, hogy álljunk ellene a testnek, és törekedjünk arra, hogy újra és újra visszafókuszáljunk Jézusra. Ha az elménket Istenre összpontosítjuk, akkor a mi szent áldozatunkra Isten tüze fog rászállni.

 

Eredeti forrás: http://www.worldchallenge.org/en/node/17278
© 2012 World Challenge – a registered trademark of David Wilkerson.
Through: prophetic@revivalschool.com, http://www.JohntheBaptistTV.com/
MODERATOR: Andrew Strom. Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s