Isten sokkal többet ad annál, mint amit az imáidban kérsz (God will outdo your prayers by C. H. Spurgeon)

…amikor imáinkban a kéréseinket Isten elé visszük, a mi mennyei Atyánk sokkal többet tesz, mint amit mi kértünk, vagy elgondoltunk. Azt mondtam az Úrnak az én lelkem fájdalmában, hogy ha megbocsátja a bűneimet, én megelégszem azzal, hogy a legkisebb szolgáló legyek az Ő házában, és még akár a börtönben is szívesen éjszakáznék egész életemben, és ennék kenyeret és vizet; de az Ő kegyelme nem ilyen szűkös formában ért el engem: gyermekei közé helyezett, és örökséget adott nekem. “Tégy engem olyanná, mint a béreseid közül egy” – ez egy olyan ima, amelyet az Atya nem hallgat meg: kezét ráteszi a gyermeke szájára, amikor az így kezd szólni, és azt mondja, “Hozzátok ki a legszebb ruhát, és adjátok fel rá; és húzzatok gyűrűt a kezére, és sarut a lábaira!”

Követ kértünk tőle, de Ő kenyeret adott; csupasz  kenyeret kértünk Tőle, és Ő angyalok kenyerét adta nekünk. Réz helyett ezüstöt, és ezüst helyett aranyat. Csak egy vízcseppet kerestünk, de a medencéink esővízzel teltek meg; csak egy morzsát kerestünk, de Ő betöltött minket az Ő javaival – s mi ezáltal vagyunk arról biztosítva, hogy igenis várhatjuk: Ő a jövőben is sokkal többet fog adni annál, amit mi kérünk Tőle az imáinkban.

ENGLISH: 

…where prayer has been offered, our heavenly Father has gone far beyond what we have asked or thought. I said unto the Lord in the anguish of my soul that if he would forgive my sins I would be content to be the meanest servant in his house, and would gladly lie in prison all my life, and live on bread and water; but his mercy did not come to me in that scanty way, for he put me among his children and gave me an inheritance. “Make me as one of thy hired servants” is a prayer the Father does not hear; he puts his hand on his child’s mouth when he begins to talk so, and says, “Bring forth the best robe and put it on him, put a ring on his hands, and shoes on his feet.”

We have asked for a stone and he has given us bread; we have asked for bare bread and he has given us angels’ food. For brass he has given silver, and for silver gold. We looked for a drop and the rain has filled the pools; we sought a morsel and he has filled us with good things; and therefore we are warranted in expecting that in future he will still outdo our prayers. 

(Részlet C. H. Spurgeon “Paul’s Doxology” című prédikációjából, amelyet 1875. november 1.-én mondott el. Image by Steve Dunleavy on Flickr under Creative Commons License.)

Forrás: http://www.thedailyspurgeon.com/2012/03/god-will-outdo-your-prayers.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s