Az Úr – a mi igaz Barátunk! (The Lord – our true Friend! by C. H. Spurgeon)

 

A világban vannak olyan szánalmas-fajta barátok. Barátok! – Akad belőlük talán egy tucatnyi is – csak addig barátok, míg tart a pénzünk, de elhagynak minket azon nyomban, ha a pénztárcánk kiürül, vagy ha a bú felhője telepedik ránk. “Az igaz barát a bajban ismerszik meg”, így tartja a mondás – és ilyen barátunk nekünk Isten; mert, ó, mennyire megsegíti Ő a kétségbeesett és gyámoltalan embert! Mennyire bizakodóan tud Őreá nézni az özvegy és az árva, és tudnak Reá tekinteni azok, akiknek nincsen segítségük! Mi is a kétségbeesésünkben, amikor a bajok és nehézségek lenyomnak és majd’ összetörnek minket, mennyire Őhozzá tudtunk fordulni, és megsegített minket, valóban a segítségünkre volt – mert Ő egy valóságos, gyakorlati módon segítő Barát!

ENGLISH: 

There are friends in the world of a sad sort. Friends! — perhaps we have a score of them: friends while we have a shilling, but they leave us when our purse is empty, or we are under a cloud. “A friend in need is a friend indeed,” says our proverb, and such a friend is God; for, oh, how he helps the helpless! How the widow and the fatherless, and those that have no helper, look up to him; and how in our despair, when we are sore pressed and crushed under a burden of trouble, we have turned to him, and he has helped us, truly helped us, for he is a practical friend.

(Részlet C.H. Spurgeon “The Eternal Truth Of God”, Isten örök igazsága” című prédikációjából. Image by Steve Dunleavy on Flickr under Creative Commons License.)

Forrás: http://www.thedailyspurgeon.com/2012/03/lord-our-true-friend.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s