REFORMÁCIÓ – SOKKAL RADIKÁLISABB, MINT GONDOLNÁD! (“REFORMATION” – MORE RADICAL THAN YOU THINK!)

Andrew Strom - Revival Preacher.

ANDREW: Már nagyon régóta úgy véljük, hogy a nyugati Egyháznak nem egyszerűen csak ébredésre van szüksége, hanem igazából egy másik “Nagy Reformációra”. Vannak, akik szerint még egy ilyen “reformáció” sem elég. De nézzük csak meg ennek a kifejezésnek a valódi jelentését – ahogy azt az egyik olvasónk kommentben beküldte a honlapunkra:

 

REFORMÁCIÓ – SOKKAL RADIKÁLISABB, MINT GONDOLNÁD! (“REFORMATION” – MORE RADICAL THAN YOU THINK!)

– beküldte: Michelle (“John the Baptist TV” Comments).

 

Pusztán érdeklődésből kikerestem a “megreformálás” szót a konkordanciából:

H3256

ya?sar
yaw-sar’
Egy primitív gyökér; megfenyíteni, szó szerint (ütésekkel) vagy átvitt értelemben (szavakkal); ily módon tanítani/oktatni/útbaigazítani: – megkötözni, (meg)fenyíteni, (meg)büntetni, megfegyelmezni, korrigálni, tanítani, büntetést kiszabni, megreformálni (megújítani, átalakítani, gyökeresen megváltoztatni), helyteleníteni, korholni, bánat/fájdalom, tanítani.

3. Mózes 26:23-25: És ha ezek által sem jobbultok meg (reformálódtok – a ford.), hanem ellenemre jártok: Én is bizony ellenetekre járok, és hétszeresen sújtalak titeket a ti bűneitekért. És hozok reátok bosszuló fegyvert, amely bosszút álljon a szövetség megrontásáért. Ha városaitokba gyülekeztek össze, akkor döghalált bocsátok reátok, és az ellenség kezébe adattok.

A görögben:

G365
anane?oo?
an-an-neh-o’-o
A G303-ból, és a G3501 származékszava; renoválni (felújítani), azaz megreformálni:
– újjáéleszteni, megújítani, feleleveníteni (ill. megújulni/újjáéledni).

Efézus 4:22-24: Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság kívánságai miatt; Megújuljatok pedig a ti elméteknek lelke szerint, És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben.

Az “újjáéleszteni” szó úgy tűnik, azt jelzi, hogy életet adni valaminek, amely már halottá vált. A nyugatnak (i.e. a nyugati kereszténységnek – a ford.) azonban nem olyan értelemben van szüksége ébredésre, hogy életet (megújulást) kapjon egy olyan dolog, amely az igazi istenfélelmet illetően már teljesen el van züllve és le van aljasodva. Ez (i.e. a nyugati kereszténység – a ford.) már olyan szinten félrement és eltávolodott Isten parancsaitól és Szellemétől, hogy már arra van szüksége, hogy emlékeztessék, mi fog történni, amikor Istent megcsúfolják. A nyugatnak (nyugati kereszténységnek) egy olyan “reformációra” van szüksége, amelyet már kizárólag csak az Úr fenyítése vagy ítélete tud hozni.

 

Forrás: http://www.johnthebaptisttv.com/2012/03/23/reformation-more-radical-than-you-think/through prophetic@revivalschool.com

MODERATOR: Andrew Strom. Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s