A 100 ÉVES PRÓFÉCIA (The 100-YEAR-OLD PROPHECY by Michael Edds)

ANDREW megjegyzése: Két olyan dolog van, amely lehet, hogy nem fog az embereknek tetszeni az alább leírt próféciában. Először is, a prófécia kijelenti, hogy valódi remény van arra, hogy még ebben a nemzedékben egy igazi ébredés jöjjön. A köreinkben lévő keresztényektől azonban én folyamatosan azt hallom, hogy erre már nincs remény. Nagyon sokan már teljesen cinikusak e téren. De ők a cinizmusukat máshogy hívják: “szellemi megítélés”-nek. Már nagyon régóta nem reménykednek abban, hogy Isten valóban hatalmas módon fog cselekedni. Azt mondják, hogy csak a “hamis próféták” azok, akik bátorító üzeneteket mondanak az “eljövendő reformációról”. Így – szerintük – ennek is “hamis üzenetnek” kell lennie. De a cinizmus és a hitetlenség nem egyenlő a “szellemi megítéléssel”, hanem azok szimplán csak cinizmus és hitetlenség. …Meg kell térnünk!

A második ok, ami miatt az emberek kifogásolhatják ezt a próféciát az, hogy megemlíti a “késői esőt”. De ez nem ugyanaz, mint a “késő eső” eretnekség (tévtanítás). Azok a régi pünkösdi szolgálattevők – akiktől nagyon sokat olvastam –, mind, szinte állandóan használják a “késői eső” fogalmát a Szent Szellemnek az utolsó napokban való kitöltetése kapcsán. Csak sokkal később történt az, hogy ezt a “késői eső” fogalmat elkezdték a kanadai “Késői Eső” eretnek tanítással asszociálni.

Mindazonáltal arra jöttem rá, hogy akkora mértékű a cinizmus, és annyira erős a hitetlenség, és az ún. “szellemi megítélés” pedig annyira szőrszálhasogató (és, ha már itt tartunk, a Google-ön való rákeresgélés sem nevezhető éppen szellemi megítélésnek!), hogy az emberek a már valóban “pozitív” szavakat is darabjaikra szedik – éppen úgy, mint a farizeusok.

S az embereknek már szinte azt sem engedik meg, hogy reménykedjenek.

Az alább leírt prófécia vajon igaz lehet? Én teljes szívemből remélem. Hitem szerint Isten még nem adta fel. És még ez a nemzedék sem látott egy olyan “Menyasszonyt”, amely valóban szent és ragyogó, Krisztus dicsőségébe öltözötten. Én azonban nem úgy akarok besunnyogni az örökkévalóságba, hogy ezt nem látom és nem élem meg. Nos, akkor hogy is állunk azzal a szőrszálhasogatással?…  – Andrew Strom.


A 100 éves prófécia (The 100-YEAR-OLD PROPHECY by Michael Edds)

A nagy Azusa utcai ébredés, amely az évek során mintegy 600 millió ember megtérését – az Isten Királyságába való átkerülését – eredményezte, és amelyből aztán megszületett a Pünkösdi Mozgalom, 1906-ban kezdődött. Az ApCsel-beli Pünkösd napjától számítva ez volt Isten Szellemének az egyik leghatalmasabb kitöltetése. Tömegek tértek meg, gyógyultak meg, és töltekeztek be Szent Szellemmel. Fantasztikus csodák történtek.
Aztán ez a nagy ébredés áthelyeződött Los Angeles-ből az új gyújtópontként funkcionáló központba, Chicago-ba (Illinois állam). A Chicago-i Ébredés két nagy központja a North Avenue Mission (“Északi Sugárút Misszió), és a Stone Church (Kő Gyülekezet) voltak. Pünkösd söpört tehát végig Chicago-tól Kanadáig, majd Európában, Dél-Amerikában és Afrikában is. A Szent Szellem egyik legnagyobb kitöltetése a Stone Church-ben történt, 1913-ban. Egy elismert evangélista, Maria Woodworth Etter által kezdődött ez az ébredés, 1913. július 2-án.

Korábban úgy tervezték, hogy az istentiszteletek csak július végéig fognak tartani, de ehelyett hat hónapon át tartottak. Ez az időszak Chicago városára nézve egy isteni meglátogatás időszaka volt: Isten megszaggatta az egeket és lejött, meglátogatta a várost!! A Stone Church-ben az ősegyházi időszakhoz hasonló jelenetek kezdtek el megtörténni. Az egész városban híre terjedt a csodálatos gyógyulásoknak, a démonikus megkötözöttségekből való szabadulásoknak, a megtéréseknek, és annak, hogy az alkalmakon egy csodálatos, Szent Szellem kitöltetés zajlik. Többé már nem volt szükség reklámozásra! A város teljesen megmozdult, és Isten csodálatos közbeavatkozásának és munkálkodásának a híre futótűzként terjedt. Ezrek jöttek a trolibuszokkal, a bricskákon, és a vonatokon, míg sokan gyalog igyekeztek oda. Voltak, akik majd’ három kilométernyi távolságból jöttek. Esténként 1200-1500 ember gyűlt össze a Stone Church-ben. Még az alagsor is teljesen teli volt, és sokan az utcákon álltak, így, hogy ők sem maradjanak ki, utcai alkalmakat is szerveztek. Vasárnaponta három egymás utáni alkalmat is tartottak!

Ahogy a keresztények az egyik este ott kint, a szószék körül imádkoztak, Woodworth-Etter testvérnő és más testvérek a következő erőteljes próféciát, egy isteni ígéret szavát mondták, amelynek az eseményei – a próféciájuk szerint – majd 100 évvel az 1913-as Chicago-i Isteni Meglátogatás után történnek majd. Woodworth-Etter testvérnő erről az eljövendő, utolsó napokbeli ébredésről prófétált…

“Még nem teltek be számunkra a korai eső napjai, de amikor a késői eső jön, az majd mindent, amit mi csak eddig láttunk, felül fog múlni!”

William Seymour, az Azusa utcai ébredés vezetője szintén azt prófétálta, hogy 100 éven belül Isten Szellemének és az Ő Shekinah dicsőségének a kitöltetése lesz majd, amely sokkal nagyobb és sokkal nagyobb hatótávolságú lesz majd, mint amelyet Azusa-ban éltek át.

Már majdnem 100 év telt el azóta, hogy ezek a próféciák elhangoztak… Hiszem, hogy elértük ezeknek a 100 éves próféciáknak a beteljesedési idejét. Nagy szorgalommal kell imádkoznunk és közbenjárnunk, és meg kell védenünk azt (vigyáznunk kell arra), amit az Úr cselekszik. Nagyon kell egymást bátorítanunk és tanítanunk – jobban, mint bármikor. El kell bánnunk minden, esetlegesen bennünk lévő kritizáló, ítélkező és vallásos szellemmel. Fel kell öltenünk a szentséget és Krisztus igazságosságát. Mert a számunkra Istentől kirendelt, sorsdöntő időben vagyunk! Mert mindjárt eljön annak az ideje, hogy megtapasztaljuk mindazt, amelyet Seymour testvér és Sister Woodworth-Etter testvérnő előre látott. Az Úr arra készül, hogy megrázza az egeket, és lejöjjön közénk, meglátogasson minket!…
Forrás: http://greatawakening.blogspot.com/2012/03/100-year-old-prophecies-of-revival-is.html, http://www.johnthebaptisttv.com/ MODERATOR: Andrew Strom. Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s