Az Ő mosolyában élve (Living in His smile by C. H. Spurgeon)

Az élet értékes, de Isten szeretete értékesebb. Istennel lakozni sokkal jobb, mint akár az életünk legszebb időszaka; jobb, mint a gondtalan élet – legyen az akár egy palotában, vagy egészségben, tisztelettel övezve, gazdagságban, örömökben –, igen, még akár ezernyi megélt élet sem ér fel azzal az örök élettel, amely az Úrnak, Jahvénak a mosolyában van. Ő az, akiben mi valóban élünk, mozgunk és létezünk; ha megvonja szent arcának világosságát tőlünk, az számunkra a halál árnyékát jelenti – így nem tudunk nem vágyakozni az Úr könyörületes megjelenése után. Az élet sok ember számára nem más, mint egy bizonytalan jó dolog; a szeretet és kedvesség vitathatatlanul csak adományok. Az élet múló, törékeny, de a kegyelem örökké tartó: az életben mint olyanban még a legalsóbb rendű állatok is részesülnek – de az Úr szeretete és kedvessége csakis a választottaknak a különleges osztályrésze.

ENGLISH: 

Life is dear, but God’s love is dearer. To dwell with God is better than life at its best; life at ease, in a palace, in health, in honour, in wealth, in pleasure; yea, a thousand lives are not equal to the eternal life which abides in Jehovah’s smile. In him we truly live, and move, and have our being; the withdrawal of the light of his countenance is as the shadow of death to us: hence we cannot but long after the Lord’s gracious appearing. Life is to many men a doubtful good: lovingkindness is an unquestioned boon: life is but transient, mercy is everlasting: life is shared in by the lowest animals, but the lovingkindness of the Lord is the peculiar portion of the chosen.

(Részlet a “Treasury of David”, “Dávid kincsestára” című írásból, illusztráció:  Ryan.Berry on Flickr under Creative Commons License.)

Forrás: http://www.thedailyspurgeon.com/2012/03/living-in-his-smile.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s