CSAK A MEGBOCSÁTÁST KERESŐ GYÜLEKEZET (THE CHURCH of FORGIVENESS ONLY by David Wilkerson)

Az Ézsaiás 3:28-ban egy olyan tömör, velős és tragikus leírást olvashatunk, amelyet én úgy hívok, hogy ez a “csak a megbocsátást kereső gyülekezet” leírása.

“És megragad hét asszony egy férfit ama napon, mondván: A magunk kenyerét esszük és a mi ruhánkba öltözködünk, csak hadd neveztessünk a te nevedről, és vedd le rólunk gyalázatunkat!” (Isaiah 3:28).

Hitem szerint már az utolsó napokban élünk, és ez, az Ézsaiás könyvében lévő fejezet az egyik legvilágosabb prófécia arra vonatkozóan, hogyan is fog kinézni az Egyház nem sokkal az Úr eljövetele előtt.

A hét leendő menyasszony, akiket Ézsaiás említ, az utolsó napok Egyházának igen sok hívőjét ábrázolja ki. Ők mindannyian igyekeznek megragadni egy férfit, aki ebben az esetben itt szerintem Krisztusra utal. Azonban ezeket a fiatalasszonyokat nem az érdekli, hogy valóban szeressék Őt. Ellenkezőleg, csak egy dolog motiválja őket – a szégyenüktől való szabadulás! “A magunk kenyerét esszük és a mi ruhánkba öltözködünk, csak hadd neveztessünk a te nevedről, és vedd le rólunk gyalázatunkat!” (3:28).

Az itt említett hetes szám, amelyet velük kapcsolatban olvasunk, arra emlékeztet minket, hogy minden gyülekezetben vannak ilyen emberek. Ők megpróbálják ‘megragadni azt a férfit’ – Krisztust –, de csak azért, hogy megkönnyebbüljenek a bűntudatuktól és a bűnök okozta kárhoztatástól, de nem akarnak Vele bensőséges közösségben lenni. Nem akarnak mást, csak megbocsátást; azt, hogy a bűnök miatti gyalázatuktól megszabaduljanak. Én ezt a mentalitást így hívom: “csak a megbocsátást kereső gyülekezet”.

Ezek az önközpontú, leendő menyasszonyok nem vágynak arra, hogy alávessék magukat a férjük tekintélyének. Nem akarják megismerni az Ő szívét, és nem törődnek azokkal a dolgokkal, amelyek Őt érdeklik.

Pedig a Jézussal való mély közösségünkből kapunk megfelelő szellemi megítélő képességet, vezetést, a jó és a rossz ismeretét – és csak így tudjuk meg, mi szent és tiszta. A Jézussal való bensőséges kapcsolat tud nekünk egy olyan határozottságot adni, hogy aztán ne tudjon minket a tanítás mindenféle szele ide-oda dobálni. Maradj nagyon közel Hozzá, hogy így megfelelő módon tudd megítélni mindazt a kuszaságot, amely körülöttünk zajlik.

Forrás: http://www.worldchallenge.org/en/node/17274
© 2012 World Challenge – a registered trademark of David Wilkerson.
http://www.JohntheBaptistTV.com/ MODERATOR: Andrew Strom. Through prophetic@revivalschool.com Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s