ÁTKELÉS A JORDÁNON (CROSSING the JORDAN by Gary Wilkerson)

Mindannyiunk életében ott van Isten felülről való, mennyei elhívása. Az életünk bizonyos szakaszaiban pedig Isten olyan, Őáltala elrendelt terveket hoz elénk, amelyeket be kell teljesítenünk. Isten megígéri azt, hogy ha hitben cselekszünk, akkor Ő azokat a terveket teljességre juttatja az életünkben.

Azonban ez nem mindig könnyű. Mint ahogy azt mindenki, aki már valamennyi ideje jár az Úr Jézussal, tudja: az Ő hívását követni azt jelenti, hogy bizony fogunk akadályokba ütközni. Az egyik ilyen leggyakoribb akadály nem más, mint a kételkedők, szkeptikusok hangja. Ahogyan arra készülünk, hogy átkeljünk a Jordán folyón, az Ígéret Földjére, mindenféle olyan hangokat hallunk, amelyek azt mondják, hogy ne induljunk el.

Józsué is hallotta ezeket a hangokat, miközben Isten őt arra indította, hogy a Jordán folyón való átkeléskor vezesse Izraelt. S ez az átkelés volt az egyébként, amely egyúttal az Úr dicsőséges, áldott, jövőbeli ígéreteibe való belépést is jelentette az Ő népének itt a földön. Biztos lehetsz benne, hogy Isten népe nem tudta volna véghezvinni az átkelést, ha az őket lebeszélni akaró szkeptikusok hangjára hallgattak volna.

A mi Istenünk minden olyan kételkedő hangot, amely megakadályozna minket az Ő útmutatása követésében, el akar hallgattatni. Amikor az Úr megkér minket arra, hogy tegyünk egy hitlépést, valójában arra kér minket, hogy ‘átkeljünk’, belépjünk a Benne való hitnek és bizalomnak egy olyan mértékébe, amely azelőtt még nem volt meg bennünk.

Amikor a szövetségládát vivő papok beleléptek a folyó áramló vizébe, Isten természetfeletti módon kettéválasztotta a vizeket. Ezután minden olyan gonosz dolog, amelyet a szkeptikusok jövendöltek, hogy meg fog történni, Isten népének a javára alakult. Amikor Izrael népe egy megerősített városhoz ért, amelyben az ellenségeik laktak, elkezdték azt körüljárni, és a vastag, áthatolhatatlan falak dübörögve leomlottak.

Hajlandó vagy belelépni a folyóba? Lehet, hogy Isten ezt mondja most neked: “Ha csak arra elkötelezed magad, hogy a kis lábujjadat beleteszed a vízbe, meglátod, hogy kettéválasztom a vizeket érted. Átviszlek a másik oldalra. Már megvan a tervem veled kapcsolatban, és azt véghez is fogom vinni.”

Hadd bátorítsalak: Bízz Istenben, hogy Ő átvezet téged a Jordánon. Hagyd, hogy Ő hallgattassa el a szkeptikusok hangját. Semmi sem hiúsíthatja meg az Ő rád vonatkozó tervét – mert Ő hűséges Isten!

Forrás: http://www.worldchallenge.org/en/node/17424, through prophetic@revivalschool.com
http://www.JohntheBaptistTV.com/ MODERATOR: Andrew Strom. Ford.: wordwatcherdawn

A kép forrása:

http://www.freebibleillustrations.com/main.php/v/06_Joshua/06003008+CBS+-+Joshua+3+8+-+Crossing+the+Jordan.jpg.html

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s