Ne hanyagoljuk el az Úr Igéjét! (Let us not neglect His Word by C. H. Spurgeon)

kep1

Isten Igéje az emberi lélek mannája, és életadó vize. Milyen nagy becsben kellene tartanunk az isteni tanítás minden egyes szavát! De, kedves testvéreim, nem gondoljátok azt, hogy igen sokan mégis elhanyagoljuk azt, hogy meghalljuk Isten minket tanító hangját? A Bibliában igen értékes tanítások, drága ígéretek, előírások, és mindenekelőtt egy igen értékes Krisztus van, és ha valaki valóban ezekből a felettébb kitűnő dolgokból táplálkozna, kimondhatatlan örömmel, és dicsőséggel teljesen tudna örvendezni. De sajnos milyen gyakran hagyjuk a Bibliát olvasatlanul! És így Isten hangját sokan nem is halljuk meg. Pedig Ő hív, de mi nem figyelünk Rá. Ami az Ige prédikálását illeti, ha az a Szent Szellem által történik, akkor az “Istennek ereje az üdvösségre”, és igen, az Úrnak úgy tetszik, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg azokat, akik hisznek; de nem minden hívő hallja meg az Úr hangját az Ő szolgálattevőin keresztül úgy, ahogy kellene. Túl sok a szőrszálhasogató kritizálás, túl sok a kemény szív, túl sokan emberekkel dicsekednek, és igen nagy hiány van az igazán tanítható szellemű emberekből – és így az Ige ki van zárva a szívünkből. Pedig az Úr mennyire szívesen tanítana minket, az Ő szolgáit, de a füleink túl eltompultak a hallásra…

Kutasd a Szentírást, hogy az Úrnak egy szavát se mellőzd el, még csak véletlenül sem; teljes figyelemmel hallgasd az Igét, és elmélkedj arról a szívedben, és legyen ez a mindennapi imád, hogy “Amit én nem tudok, Te tanítsd meg nekem!”, és hogy “Nyisd meg a szemeimet, hogy szemlélhessem a Te Törvényednek csodálatos dolgait!” Küzdjünk minden erőnkkel az előítéletek ellen, és soha ne képzeljük azt, hogy már olyan bölcsek vagyunk, hogy már nem kell többet tanulnunk. Jézus Krisztus azt szeretné, hogy olyan taníthatóak legyünk, mint a kisgyermekek, és hogy készek legyünk arra, hogy szelídséggel fogadjuk a belénk oltott Igét, amely képes megtartani a lelkünket. Nagyon áldott közösséged lesz az Úrral, ha hajlandó vagy odaülni az Ő lábaihoz, és figyelmesen hallgatva befogadod az Ő szavát!

(Részlet C. H. Spurgeon-nek a “How To Converse With God”, “Hogyan társalogjunk Istennel” című prédikációból. Az illusztráció forrása: ‘bcanepa_photos’ on Flickr, under Creative Commons License.)

Forrás: http://www.thedailyspurgeon.com/2012/03/let-us-not-neglect-his-word.html Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s