“Egy új menny és egy új föld” (A New Heaven and a New Earth By Matthew Henry)

Sokszor annyira magával sodor minket ez a világ, amelyben élünk, hogy még azt is elfelejtjük, hogy nem ez a világ az, ahová mi valójában tartozunk.

Ha a nevünk ugyanis be van írva az Élet Könyvébe, akkor az új menny és az új föld vár majd ránk, ott fogunk találkozni.  S mindez pedig akkor történik majd, amikor Krisztushoz vitetünk, és szeplő, foltok és ráncok nélküli dicsőséges Egyházként jelenünk meg Előtte.

Matthew Henry szavaival:

“Az új menny és az új föld nem lesz egymástól elválasztva; a föld a szentek földje lesz, a mi megdicsőült testünk pedig mennyei lesz. A régi világ, minden nyűgjével-bajával és zajával elmúlik, nyoma sem marad.

Ott már szabadok leszünk a szenvedélyek viharaitól, a kísértésektől, a gondoktól, a változásoktól, és a veszélyektől. Isten jelenléte lesz velünk, és semmi sem fog ebbe belezavarni, mint ahogy itt sokszor a földön történik. Az Úr folyamatosan velünk fog lakozni. A földi gondok és bajok minden emléke, kihatása eltűnik. A bűnök, a szenvedések, az Egyház megpróbáltatásai miatt most még igen gyakran fakadunk könnyekre, de ezeknek a szomorúságoknak se nyoma, se emlékezete nem marad majd meg: Krisztus mindent újjá fog tenni.

S ha valóban az a szíved vágya, hogy a könyörületes Megváltó mindent újjá tegyen, Ő már itt, most is újjá teszi a dolgokat a mi körülményeinkre, helyzetünkre nézve – és a végén az Ő teljes örömébe fogad be minket.

Az érzéki és bűnös vágyak olyanok, mint a sáros és mérgezett vizek; a legjobb földi vigaszt-nyújtó dolgok csupán olyanok, mint a víztároló szegényes vízkészlete, amelyek, amikor bálványozunk azokat, repedezett ciszternákká válnak, és csak bosszúságot okoznak nekünk. De azok az örömök, amelyeket Krisztus ad nekünk, olyanok, mint a forrásból feltörő üdítő vizek: tiszták, felfrissítők, bőségesek és örökkévalók. A Szent Szellem megszentelő munkája, az Ő vigasztalásai a mennyei öröm előízét adják nekünk, s olyanok, mint a vízfolyamok, amelyek felfakadnak a pusztaságban – e világ pusztaságában – a számunkra.” (Matthew Henry)

Mert meg van írva, hogy “És monda az, aki a királyiszéken ül vala: Ímé mindent újjá teszek. És monda nékem: Írd meg, mert e beszédek hívek és igazak. És monda nékem: Meglett.” (Jel. 21:5,6). És az a dolgok valódi lényege.

Kapcsolódó anyagok (Related articles)

Forrás: http://evanlaar1922.wordpress.com/2011/12/31/a-new-heaven-and-a-new-earth/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s