Az Ige-olvasásról és az azon való elmélkedésről (Charles Spurgeon On Scripture Reading And Meditation)

–  Samuel at Gilgal („Gilgáli Sámuel”)

Charles H. Spurgeon-t idézve:

Minél többet olvasod a Bibliát, és minél többet elmélkedsz rajta, annál inkább le fog nyűgözni téged a Szentírás!

Az, aki csupán csak alkalmanként olvassa a Bibliát, nem fogja tudni a Szentírás lapjai között található, csodálatos mondanivalók jelentőségének magasságát, mélységét, hosszúságát és szélességét megismerni.

Nekem vannak olyan időszakok az életemben, amikor egy-egy új gondolatmenetet fedezek fel az Igében, s akkor csodálkozva kapok a fejemhez, és felkiáltok, hogy, “Ó, ez csodálatos – ezt még soha nem vettem észre azelőtt a Szentírásban!”

Ahogy belépsz az Igébe – egyre mélyebben tanulmányozva azt –, észre fogod venni, hogy a Szentírás egyre jobban kiszélesedik: minél többet tanulmányozod, annál inkább úgy fogod érezni, hogy mennyire nem ismered még a Szentírást – ugyanis, ahogy egyre közelebb kerülünk az igékhez, azok úgy tárulnak még szélesebbre előttünk.

Meg fogod látni, hogy ez különösképpen igaz Isten Igéjének az úgynevezett jellegzetes, jól ismert szakaszaival kapcsolatban. A bibliai történelmi könyvek nagy része ugyanis – Isten szándéka szerint – Jézus Krisztus Istentől elrendelt sorsának, megtapasztalásainak, illetve az Őáltala betöltött hivataloknak a kiábrázolódásai.

Javaslom, hogy a következő vezérfonallal tanulmányozd a Bibliát: a Szentírás egyik legérdekesebb tulajdonsága az a tendenciája, hogy folyamatosan Krisztust ábrázolja ki. (Részlet a “Krisztus a mi Páska-Bárányunk”, “Christ Our Passover” című igehirdetésből.)

http://samuelatgilgal.wordpress.com/2011/07/13/charles-spurgeon-on-scripture-reading-and-meditation/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s