ISTEN DICSŐSÉGÉNEK GYÜLEKEZETE! (THE CHURCH of GOD’S GLORY! by David Wilkerson)

David Wilkerson

 “És ama napon az Úrnak csemetéje ékes és dicsőséges lészen, és a földnek gyümölcse nagyságos és díszes Izráel maradékának.” (Ézsaiás 4:1)

Végig az egész Ószövetségben az a bizonyos ág (hajtás), amelyet az Írás említ, hogy eljövendő, nem más, mint Jézus Krisztus, a Dicsőség Ura. Ézsaiás szerint lesz majd egy gyülekezet, amelynek Ő meg fog jelenni, gyönyörűen, tökéletesen, mindent felülmúló formában és kedvességben. S ezek az emberek pedig szenvedélyes szeretettel fogják szeretni azt az Embert, akit ilyen nagy dicsőségben fognak majd meglátni.

S már most, korunkban is van egy maradék gyülekezet, amely semmi másra nem vágyik, csak Krisztusra. Ő áll a figyelem középpontjában, és az emberek teljes mértékben Őreá összpontosítanak. Ők azok, akikre Ézsaiás a következőképpen utal, szintén az említett igeversben, hogy “…Izrael maradéka” (“…akik megmenekültek az Izrael közül valókból” –  a ford.). S valóban: az Utolsó Idők Egyháza, amelyet Isten dicsősége tölt majd be, sokkal több lesz, mint csupán egy olyan gyülekezet, amelynek bűnei meg vannak bocsátva. Egy olyan szent gyülekezet lesz, amelyet Isten szíveket meggyőző Igéjének a megemésztő tüze teljesen megtisztított. Szentség és tisztaság jellemzi ezeket az embereket. Ézsaiás még azt is hozzáteszi, hogy “És lészen, hogy aki Sionban meghagyatik,… szentnek mondatik, minden, valaki Jeruzsálemben az élők közé beiratott” (Ézs. 4:2).

A legjobb bizonyíték, amelyre Ézsaiás utal az Utolsó Idők egyházával kapcsolatban, az Ézs. 4:4-ben található: “Akkor teremteni fog az Úr Sion hegyének minden helye fölé és gyülekezetei fölé nappal felhőt és ködöt, s lángoló tűznek fényességétéjjel;mert ez egész dicsőségen oltalma lészen” (Ézs. 4:4).

Ézsaiás itt azt jelzi előre, hogy Isten egy új tűzoszlopot és felhőt fog teremteni, hogy az Ő népét védelmezően betakarja. Tudjuk, hogy amikor Ézsaiás ezt prófétálta, már régen elmúlt az a régi, még a pusztai vándorláskor megjelenő tűz- és felhőoszlop. Nyilvánvalóan ez egy olyan dolog, amelyet az Úrnak még meg kell teremtenie – egy teljesen új dolog!

A felhő a vezetésre és a vigasztalásra utal; a gonosztól és a rettegéstől való megőrzésre; és az útmutatásra. Ez azt jelenti, hogy Istennek az utolsó időkbeli, maradék népének világos útmutatása lesz.

Isten azt mondja, hogy “Én mindvégig veled leszek, támogatlak. Még a legrosszabb viharban is világos útmutatásod lesz Tőlem, mert tűzoszlopot adok neked, hogy az vezessen, mint ahogy Izraelt is vezettem a pusztában!”

 

Forrás: http://www.worldchallenge.org/en/node/17277 Through prophetic@revivalschool.com ford: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s