Imádságok, amelyeket Isten igenis meghallgat! (Prayers That Are Heard! by Charles H. Spurgeon)

Charles H. Spurgeon írásaiból idézve:

“Ímé – imádkozik!” (Apcsel. 9:11)

 Az imádságokat azonnal észlelik a mennyben. Abban a pillanatban, hogy Saul (Pál) elkezdett imádkozni, az Úr meghallgatta. S ebben van a megpróbáltatásokkal és nehézségekkel küszködő, de imádkozó lélek vigasza. Nagyon gyakran a szegény, megtört szívű ember a térdeire esik – de csak sóhajok és könnyek formájában tudja kifejezni lelke kesergését. Mégis: ez a hangtalan, fájdalmas sóhaj a menny minden hárfáját gyönyörű zenével szólaltatja meg; a könnyeit Isten meglátja, és azok a menny könny-tároló edényeiben kincsként őriztetnek. A “minden könnyemet összegyűjtötted tömlőidbe,” (Zsolt. 56:9 – a ford.) azt sugallja, hogy a könnyeinket összegyűjtik – már akkor, amikor azok éppen potyognak a szemeinkből!

Az Istenhez könyörgő embert, aki fájdalmában még csak szavakat is alig tud formálni, a Magasságos Isten nagyon jól érti. Az ily módon imádkozó ember lehet, hogy nem tud mást tenni, csak könnyes szemmel feltekinteni Istenre – de legördülő könnyei mind egy-egy imádság! A könnyeink a menny gyémántjai! A sóhajaink az Úr, Jahve mennyei udvartartása zenéjének részei, és a legnagyobb gondossággal vannak számon tartva, és igenis elérik a Magasságost a mennyben!

Ne gondold hát azt, hogy az imádságodat – legyen az bármilyen gyenge vagy remegő – figyelmen kívül hagyja az Úr. A mi Istenünk nem csak, hogy meghallja az imádságot – hanem igenis nagy örömmel fordul afelé. “Nem felejti el az alázatos imádságát.” (Zsolt.9:13– a ford.) Az Úr a büszke tekintetekre és a fennhéjazó szavakra nem tekint. Nem érdekli a királyok hivalkodó gazdagsága és üres pompája. Nem fordul figyelemmel a harcias zene nagyképű hangzatossága felé; az ember diadalára és büszkeségére Ő nem tekint. Ám ahol Ő a következőket találja:

• egy olyan szívet, amely telve van isteni szomorúsággal,

• vagy egy olyan ajkat, amely fájdalomtól remeg,

• vagy egy mélyről fakadó nyögést és felsóhajtást,

• vagy egy bűnöket megbánó, mély sóhajt

— ott az Úr, Jahve szíve nyitva áll! S Ő azt az imádságot az emlékezete könyvébe vési be! Fogja az imáinkat, mint a rózsaszirmokat – és az emlékezete könyvének lapjai közé helyezi — és amikor majd a végén megnyitja ezt a könyvet, imáink csodálatos illatként fognak kiáradni onnan!

Forrás: http://samuelatgilgal.wordpress.com/2011/10/02/prayers-that-are-heard/

http://www.sermonindex.net/modules/articles/index.php?view=article&aid=27423

Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Imádságok, amelyeket Isten igenis meghallgat! (Prayers That Are Heard! by Charles H. Spurgeon)” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kovács Kálmán

  Kedves Hajnalka !

  Nagyon tanulságos ez az írás. Köszönöm, hogy lefordítottad és megosztottad velünk akik olvastuk ezt. Milyen jó tudni és mekkora vigasztalás az, hogy nekünk egy könyörgést meghallgató Atyánk van, aki érti a sóhajainkat és a könnyeinket is. Akihez bárhol és bármikor fordulhatunk mivel Ő mindig készen van meghallgatni minket és segíteni rajtunk. És hát amikor nem fordultunk hozzá, mert volt ilyen is Ő akkor is segített rajtunk. Áldott legyen Ő ezért !
  Vannak jó írások a www,református.net oldalon is. És van az http://www.igehirdetes.ma oldal amelyen vannak jó igehirdetések. Ha érdekel utána nézhetsz ezeknek az oldalaknak.

  Kálmán

  1. Kedves Kálmán,

   Nagyon köszönöm a visszajelzésedet. Köszönöm, hogy időt szántál rá, és elolvastad. Ez már egy régebbi fordításom, de ennek a kis írásnak az üzenete ugyanolyan időszerű és vigasztaló, mint régen. Pontosan a mondanivalója miatt vettem észre ezt a kis ‘gyöngyszemet’, és döntöttem úgy, hogy lefordítom, hátha másnak is épülésére, bátorítására lesz.
   Igen, nagyon vigasztaló tudni azt, hogy Isten minden imánkat, Hozzá való felsóhajtásunkat meghallgatja, és megválaszolja – ez reménységet ad nekünk, hogy mindig, életünk minden időszakában és körülményében Őhozzá forduljunk, és Őt keressük.

   Köszönöm az ajánlott oldalakat, meg fogom nézni azokat.

   Még egyszer köszönöm,

   Isten áldjon meg,

   Hajnalka

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s