“ELVESZÍTETTÜK AZ EVANGÉLIUMOT” (“WE HAVE LOST THE GOSPEL” by ANDREW STROM)

Még a világban sem lehet annál rosszabb tragédia, mint az, hogy az Egyház elveszíti az evangéliumot. Történhetnek terroristatámadások százai, fölrengések, vagy hurrikánok, de egyik sem lehet olyan nagy tragédia, mint ez az egy dolog: hogy ELVESZÍTETTÜK AZ EVANGÉLIUMOT. Semmihez sem lehet hasonlítani ezt a katasztrófát – semmihez.

Ugyanis amikor elveszíted az evangéliumot, elveszíted a megváltást. Az emberek valójában már nem jutnak üdvösségre. (Emlékezzünk Pál apostol szavaira, aki azt mondta, hogy az evangélium “ISTEN EREJE a megtérésre”). Így amikor az emberek már nem térnek meg igazából, akkor elveszítjük a gyülekezetet is. Ha nincs igazi evangélium = nincs igazi gyülekezet.

Az emberek azt mondják, hogy túldramatizálom a helyzetet. Nos, hadd mondjam el, hogy nem vagyok eléggé drasztikus. Valójában, ha 1000 megafonon keresztül kiáltanám is közvetlenül bele a fületekbe, akkor sem tudnám eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire katasztrofális, rettenetes és borzasztó az, hogy a mai visszacsúszott nyugati gyülekezetek – a szándékaikat és céljaikat illetően –  elvesztették az evangéliumot. És ezáltal elveszítették a létezésük igazi okát is.

Mindenkinek azt mondjuk, hogy csak el kell mondaniuk egy kis gépies imát, elfogadva Jézust, mint “személyes megváltójukat”. Mondd meg nekem, hol van ilyen cselekedet – vagy egyáltalán olyan, ami még csak a közelében is járna ennek – leírva a Szentírásban? Tudunk akár EGYETLEN személyre is visszaemlékezni a Bibliában, aki ilyen módon vált keresztyénné? Mondta-e bármelyik apostol az Apostolok cselekedeteiben valaha is valakinek azt, hogy “ó, csak ismételd el ezt a kis imát utánam”? Vagy “csak csendben nyújtsd fel a kezed – nem szükséges, hogy bárki is lássa”? Emlékszel BÁRKIRE is a Szentírásban, aki ezt tette?

Nem, erre nem tudunk bibliai példát találni. S azért nem, mert senki sem tett ilyet. Ez az egész egy modern termék – egy kitaláció. Ez egyáltalán nem az üdvösségre jutás. Úgy teszünk, minha az emberek minden baj nélkül elfelejtkezhetnének a bűnösségükről való MEGGYŐZETTETÉSÜKRŐL és a MÉLY MEGTÉRÉSRŐL, a VÍZBE MERÍTKEZÉSRŐL, és a SZENT SZELLEM KERESZTSÉGRŐL. Azt mondod, hogy ezek csak “szabadon választható extrák”? Igen? De nézd meg az Apostolok cselekedetei könyvében, és mondd meg nekem – volt-e ott valaha is valódi keresztyénség ezek nélkül a dolgok nélkül? És mi a helyzet a Krisztus vére által MEGTISZTULT LELKIISMERET megszerzésével, és annak a folyamatos TISZTÁN TARTÁSÁVAL? Elmondja-e nekünk egyáltalán ma valaki azt, hogyan járjunk EBBEN?? Elmondja-e nekünk valaki azt, hogyan kell mindenkor Jézus vére által tisztára mosva lenni, és abban járni? Hogy tiszták lehessünk, teljesen tiszták, minden tekintetben, minden porcikánkban TISZTÁK? (Ez ugyanis a legfontosabb dolog a világon). De ugyan hol van ez a mi evangéliumunkban? Hol van az átalakult élet? Hol van a bűntől való “SZABADSÁG”?

Ezt mind elveszítettük. A mi embereink csak hébe-hóba térnek meg. Gyakran évekig is halogatják a bemerítkezést (ami azt jelenti a Római levél 6. fejezete szerint, hogy a “régi emberüket” még nem adták halálba – és így ők egyszerűen nem tudnak egy új életet élni a Krisztusban). Olvasd el a Róma 6-ot és tedd fel magadnak a kérdést: “Ha nem merítkeztem be vízbe, akkor az én régi emberem “eltemettetett” vajon Krisztussal, vagy nem? A ‘régi emberem’ meghalt, vagy nem?” – Ez az oka, hogy az apostolok mindig AZONNAL bemerítették az embereket.

És gyakran az sem történik meg azonnal, hogy az emberek ‘BETÖLTEKEZZENEK’ Szent Szellemmel – nem is beszélve a Szent Szellemben “járásról”. Mondd meg nekem, hogy lehetne az életünkben SZENTSÉG, ha még csak be sem töltekeztünk “SZENT” Szellemmel? Mit gondolsz, miért figyeltek arra mindig az apostolok, hogy az emberek AZONNAL betöltekezzenek Szent Szellemmel?

Közülünk sokan még egyáltalán nem tapasztalták meg azt az “első” keresztyénséget, ami a Bibliában volt. Elvesztettük az evangéliumot, és ennek még csak tudatában sem vagyunk. Kitaláltunk egy ‘kényelmes’ evangéliumot, egy evangéliumot kereszt nélkül, szentség nélkül, és a nélkül az erő nélkül, amellyel valóban „keresztyén” életet élhetünk. Egy olyan evangéliumot, ami senkinek sem mutatja be, hogyan szerezzük meg a TISZTA LELKIISMERETET, vagy hogyan JÁRJUNK ABBAN. De hadd mondjam el nektek: egy ilyen evangélium EGYÁLTALÁN NEM AZ EVANGÉLIUM. És szégyellhetjük magunkat, hogy ilyen szánalmas dolgot prédikálunk!

Nem csoda, ha a korunkbeli gyülekezetek langyosak! Az evangélium az alap, amelyre minden más felépülhet. Enélkül nem rendelkezünk semmivel – szó szerint semmivel. Ez ugyanis mindenre kihat, amit csak teszünk, és amik csak vagyunk. Ennek elvesztése az elképzelhető legnagyobb katasztrófa. Hogy a csudába tudjuk ezt visszaszerezni?

Nos, a honlapunkon igen sokat beszélünk az ébredésről. De amit nagyon sok ember mégsem ismer fel az, hogy az ‘EVANGÉLIUM VISSZATÉRÉSE’ volt gyakran az a kulcs, amely kiváltotta a Nagy Ébredéseket: az EVANGÉLIUM helyreállítása megtörtént, és azt erővel hirdették. A leghosszabb ideig tartó ébredések mindig magukban foglalták az “EVANGÉLIUM HELYREÁLLÍTÁSÁT”! Pontosan ez az, ami megtörtént Wesley, Finney, Whitefield és a többiek igehirdetésekor. Ez kell, hogy megtörténjen ma is!

Így az “ébredés” számomra jóval több, mint pusztán egy gyorsan tovatűnő isteni meglátogatás. Kell, hogy az ébredés az igazi evangélium hosszú távú helyreállítása legyen – és így az igazi Egyház helyreállítása is egyben. Ha valóban azt akarjuk, hogy a kereszténység itt és ma helyreálljon, akkor először látnunk kell az igazi EVANGÉLIUM helyreállítását. Ez a kulcsa mindennek. Ó Istenünk, küldj egy ilyen Ébredést! HOZD VISSZA AZ IGAZI EVANGÉLIUMOT és azokat, akik HIRDETNI FOGJÁK AZT! Ó Istenünk, hozzád kiáltunk, Jézus hatalmas nevében! Ámen.

Forrás: http://www.revivalschool.com/?p=120 Fordította: Abonyi Sándor, Jászberény, 2012-02-25 (Lektorálta és bejegyezte: wordwatcherdawn)

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s