A MEGRÓBÁLTATÁSOK EGYETEME (THE UNIVERSITY of ADVERSITY by Os Hillman).

— Os Hillman

 

“Szeretteim, ne rémüljetek meg attól a tűztől, amely próbáltatás végett támadt köztetek, mintha valami rémületes dolog történnék veletek; Sőt, amennyiben részetek van a Krisztus szenvedéseiben, örüljetek, hogy az ő dicsőségének megjelenésekor is vigadozva örvendezhessetek.” (1 Péter 4:12-13).

Megfigyeltem egy alapelvet: A vezetőséghez vezető út majdnem mindig a hányattatások (megpróbáltatások) völgyén át vezet. Ezt az alapelvet látjuk nem csak Józsefnél, aki tizenhárom évi hányattatást szenvedett el, hanem sok más vezető életében is, mind az Ó-és Új-szövetségben.

Mózes az egyiptomi fáraó királyi ragyogását élvezte, de menekülésre kényszerült és arra, hogy számkivetésben 40 évet töltsön el a sivatagban mielőtt Isten szólt hozzá a csipkebokor tüzéből és hívta, hogy kivezesse a zsidókat a szolgaságból. Józsué fiatal éveit szolgaként töltötte el Egyiptomban és középkorú éveiben Mózes oldalán vándorolt a sivatagban. Jól ismerte a hányattatásokat, amikor Isten elhívta őt, hogy vezesse Izrael seregét Kánaán elfoglalásában. Dániel prófétát bedobták az éhes oroszlánok barlangjába mielőtt a babiloni tanácsban nagy hatalomra és befolyásra tett szert. Ugyanezeket a mintákat látjuk lejátszódni Dávid, Ézsaiás, Ámos, Hoseás és más Ó-szövetségi vezetők életében is.

Az Új-szövetséghez fordulva azt látjuk, hogy még Jézusnak is szembe kellett néznie a megpróbáltatásokkal a pusztában, elszenvedve az éhséget, szomjúságot, kísértéseket és a Sátán támadásait. Csak azt követően kezdődhetett el a nyilvános szolgálata. Az Úr tanítványainak el kellett viselniük a Mesterük elvesztését, a saját hitük és jellemük hibáit, és a kétségbeesés sötét napjait a kereszt és az üres sír között, mielőtt az Úr gyülekezetének meghatározó vezetőivé válhattak.

Nehéz találni bárki vezetőt a keresztyén történelemben, aki nagy vezetővé vált volna magasabb tudományos fokozat elnyerése nélkül a “Hányattatás egyetemében”.

 

Forrás: http://www.johnthebaptisttv.com/2012/03/07/the-university-of-adversity/

Eredeti forrás: http://www.marketplaceleaders.org/blog/the-university-of-adversity/

Fordította: Abonyi Sándor

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s