Biztonságunk a meg nem változó Krisztusban (Our Security In The Unchanging Christ)

— Samuel at Gilgal (“Gilgáli Sámuel”)

Jézus Krisztus tegnap, ma és örökké ugyanaz. (Zsid. 13:8)

Isten kijelölt egy napot, amelyen majd megítéli a világot igazságban. Azon a napon Isten megítéli az emberek titkait. A gonosz, Istent megvető emberek csak hadd ámítsák el magukat azzal, hogy az eljövendő megítéltetés nevetséges elgondolás. Ők hazugságot szólnak. Egy nap majd, mindazonáltal, amikor meglátják majd az Isten Bárányát – akit ők csúfolkodva megvetettek –, a hegyekhez és a sziklákhoz fognak kiáltani, hogy azok essenek rájuk, eltakarva őket.

Krisztus kegyelme örökkévaló; az Ő igazsága nemzedékről nemzedékre tart. Ő ugyanaz a kegyelmes Megváltó, aki a mi atyáink Megváltója is volt a múltban. Mindenki részesülni akar a felajánlott vigasztalásból, bátorításból, de a hit keze nélkül hiába nyúlnak ezek után. Őbenne nincsen semmilyen hiányosság; de ez vajon rád is igaz? Krisztus olyan, amilyen, örökké – de te ugyan milyen vagy? Ő megbocsátotta Mária Magdolna sok vétkét; neked is megbocsát, ha Mária Magdolna könnyeit tudod ontani. Ő elvitte a kereszten a Vele együtt meghalt bűnözőt a Paradicsomba; téged is befogad, ha ugyanilyen hittel vagy Felé. A bűneit őszintén megbánó vétkes felé Ő mindig hűséges Megváltónak bizonyul.

Ő ma a tiéd, ha te is az Övé leszel ma. Mert mi van akkor, ha a sötét halál a holnap fényének útját állja? Ő volt tegnap, te is; Ő ma is van, te is; Ő holnap is lesz, de te lehet, hogy már nem. Az idő téged megváltoztathat, de Őt nem. Ő nincs alávetve a természetes változásnak – nem úgy, mint te.

Lehet, hogy a múltat tékozolva, gondtalanul elvesztegetted; a jelent pedig szántszándékkal veszíted el – de ezzel elkerülhetetlenül elveszítheted az örök életet és a mennyet. Az, aki a múltban Ábrahám Istene volt, ma a mi Istenünk is, és a gyermekeink Istene is lesz örökké.

Sok szülő aggódik azon, hogy mit csinálnak majd a gyermekeik, ha ők meghalnak – mintha elfelejtenék azt, hogy Isten róluk is gondoskodott akkor, amikor ők voltak gyerekek. Vajon megrövidült-e az Úrnak karja? Az Ő kegyelmének megtapasztalása vajon nem elég-e neked arra, hogy meggyőzzön téged: Ő soha nem fogja elhagyni a gyermekeidet? Hát nem ugyanaz-e Krisztus tegnap, ma és mindörökké?

Vannak olyan, bízni nem tudó szülők, akik annyira aggódnak a gyermekeikért, hogy egész életükben – a saját testi ellátásuk kárára és a lelkük veszélyeztetésére – csak az mozgatja őket, hogy jómódot, gazdagságot hagyjanak a gyermekeikre. Rosszul gondolkozva ők attól tartanak, hogy nyomorúságban hagyják itt a gyermekeiket; mégis, ezek a szülők maguk teszik a gyermekeiket nyomorúságossá azáltal, hogy nem a jó, igazán számító dolgokat hagyják itt nekik, hanem sokszor a gonosz gondolkodásukat örökítik át. Az istenfélő ember ezzel szemben könyörületességben jár, és megosztja mindazt, amije csak van, a szegényekkel – bár a világi ember szerint olyan szokások ezek, amelyek ‘szegénnyé teszik’ a gyermekeiket. De te csak nyugodtan bízd az Úr Jézusra a gyermekeidet; Ő ugyanaz tegnap, ma és mindörökké. A kegyelem és békesség csak Tőle van, aki van, aki volt, és aki eljövendő; így dicsőítsd és tisztelt Őt, Jézus Krisztust, aki ugyanaz tegnap, ma – és mindörökké.

http://samuelatgilgal.wordpress.com/2012/02/08/our-security-in-the-unchanging-christ/ Ford.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s