ISTEN-E JÉZUS? (IS JESUS GOD?, írta: John Maisel)

A MOSZKVAI ÁLLAMI EGYETEM TANÁRAI ÉS HALLGATÓI SZÁMÁRA TARTOTT ELŐADÁS ÁTDOLGOZOTT ANYAGA (1990)

 

– John Maisel –

 

 ELŐSZÓ

Ezt az előadást a Moszkvai Állami Egyetem tanári kara és hallgatói számára tartottam a Szovjetunióban (ma: Oroszország – a ford.) 1990-ben. Hallgatóságom nagyrészt ateista, templomba nem járó tanárokból és hallgatókból állt, akiknek nem volt ismeretük a keresztény hitről, sem bibliai tájékozottságuk. Az volt a célom, hogy világossá tegyem Jézus Krisztus személye; állításai és céljai egyedülálló voltát, és érthetően elmagyarázzam, hogyan létesíthet valaki kapcsolatot az igaz, élő Istennel Jézus Krisztuson keresztül. Az előadás eredményeként a hallgatóság nagy része jelezte, hagy szeretne velem imádkozni, és átadta az életét Jézusnak. Mint azt az egyik egyetemi tanár mondta: „Ez az első alkalom, hogy a keresztény hit egyedülállóságának ésszerű magyarázatát hallottam.”

Egy másik, fizika szakos tanár ezt mondta nekem: „Az egyetlen alkalom, amikor valaha is Istenre gondoltam akkor volt, amikor az ateista szemléletű tanári vizsgáimat tettem. Valamilyen ismeretlen okból eljöttem az ön előadására, és most már tudom, hogy csakis Isten töltheti be életem ürességét.” Remélem, hogy ha bőséges életet és megbocsátást keres, meg fogja találni e kis könyv olvasása közben, még akkor is, ha nem ateista, és jár templomba.

Szeretném hálámat kifejezni Jane Prattnek, azért a jó néhány óráért, melyet számítógépe előtt töltött begépelve és újragépelve ezt a magnófelvételről lejegyzett előadást; Jan Rodgernek, Carolyn Prince-nek, Ed és Catherine Headingtonnak szerkesztésbeli szaktudásukért, mellyel segítettek egy szóban elhangzott előadást könyv alakban olvashatóvá tenni.

Isten áldásával

John M. Maisel

 

A könyv teljes egészében megtekinthető/letölthető a következő linkről: 

https://igerenezek.files.wordpress.com/2012/09/isten-e-jezus-john-maisel.pdf és 

http://maranatha.uw.hu/kijezus.htm 

Bejegyezte: wordwatcherdawn


Reklámok

ISTEN-E JÉZUS? (IS JESUS GOD?, írta: John Maisel)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. LaurenC

  Im so glad you posted part of this book, its a good one, I have this book in bi-lingual format, where one side is English and the other Hungarian- – Will you post the full book ,or do you have a link where the full book is posted? This would be fantastic 🙂 Thanks and God bless you for taking the time to post this part too!! ❤

  1. Hi, thank you so much for your comment – at the time I posted it I did not want to post the English one (I was not sure of the copyright policy back then), but it is available in English here:

   http://www.biblequery.org/Doctrine/JesusIsGod/IsJesusGod.htm

   I also have it in the bilingual form; it was one of the very first apologetic books that I have read when I got saved, about 20 years ago. This book meant and still means a lot to me. That is why I posted it. And imagine: it has become one of the most-clicked posts of this blog 🙂 PTL.

   Anyways, thank you for your suggestion – I will see to it whether it can be posted in English, too.

   Thank you once more and God bless you!

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s