A SZENTSÉG ÚTJA (írta: Abonyi Sándor)

Lehet szent életet élni folyamatosan a szentség útján járva?

Ézsaiás próféta az Ézs. 35.5-9-ben egy olyan útról beszél, amit a szentség útjának nevez. Úgy írja le ezt az utat, ahol

–         gyógyulások és csodák történnek; a vakok szemei, és a süketek fülei megnyílnak,

–         a természet csodálatos módon megújul; a pusztában víz fakad, és patakok a kietlenben. …..

–         És lesz ott egy olyan ösvény és út, amit a szentség útjának hívnak és tisztátalan nem járhat rajta, csak az övéi azok, akik ezen az úton járnak, és még a bolond se téved el; …a megváltottak járnak rajta!

A szentség útján tehát Isten az övéit, a megváltottakat járatja, akiket Isten – a fiának, Jézusnak véráldozata árán – megváltott és fiává fogadott.

Mondhatják sokan, hogy én sosem leszek szent („tökéletes”), mert az elérhetetlen vagy halleluja – MONDJÁK MÁSOK – én befogadtam Jézust a szívembe, mint megváltómat, tehát minden „ok”. Igen, de ez az igeszakasz azt is mondja, hogy erre az útra csak azok léphetnek rá és járhatnak rajta, akik a bűneiktől megtisztultak és folyamatosan tisztán tartják magukat. Még mindig „ok”, még mindig rendben van minden?

Mondhatják sokan, hogy ez olyan magas követelmény, hogy sokak számára szinte elérhetetlen. Ez alapvetően igaz, de nem lehetetlen. Egyrészt olyan könnyű ezen az úton járni, hogy „még a bolond sem téved el” rajta, másrészt pedig valóban nehéz, mert Isten az Ő fia halálával magas árat fizetett érte és nem adja olcsón – nem teszi könnyűvé – az Ő útján való járást. Ez az út nem a „sokaság”, hanem a „kevesek” útja. (…)

“A szentség útja” című írás teljes egészében olvasható és letölthető a következő helyről: http://keskenyut.com/files/pdf/aszentsegutja.pdf. A szerző engedélyével bejegyezte és közzétette: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s