Idézetek (5)

“Ha a legnagyobb hangerővel teszek is bizonyságot, és Isten igazságát – annak minden egyes részletét tekintve – a legtisztább módon hirdetem, kivéve azt, ahol a világ és a gonosz éppen akkor támad, akkor nem vallom meg a Krisztust, akármilyen bátor vagyok is a Krisztusról szóló bizonyságtételemben. A katonának akkor kell bizonyítania a hűségét, amikor a támad a sereg, de a harcmezőn kívül is mindenhol szilárd jellemmel kell rendelkeznie. A megfutamodással és a kegyvesztettséggel egyenlő, ha az adott pillanatban meghátrál.” (Martin Luther)

“Ha igaz a keresztyének egységéről szóló tanítás, akkor a megosztás (a felekezetek és a szektásság) elképesztően gonosz dolog, és ezért véget kellene vetni neki. Ki lesz az, aki ennek a rossz fának a gyökerére helyezi a fejszéjét, hogy segítsen kivágni azt?” (D.S. Warner)

“Nem beszélhetünk keresztyén evangéliumról, ha egyszerűen belevegyülünk a történelem értelmetlen pocsolyájába; ha a világmindenség egyszerűen belemenekül egy kataklizma-szerű fekete lyukba; vagy ha a világmindenség végül is elpusztul az energiaválságban. A Biblia szerinti végső dolgokban való hit nélkül nincs keresztyén reménység. Tökéletes erkölcsi végítélet érzése nélkül az emberi szív végső soron hontalan.” (R. Albert Mohler, Jr.)

“Ott lenni, ahol Isten halkan szól, úgy tűnik, nagyszerű dolog. Ott lenni, ahol Isten valóban megragad minket azonban veszélyes. Mindaddig, amíg kapcsolatban vagyunk az Élő Istennel és esélyt adunk Neki, veszélyesnek fogjuk találni az Ő jelenlétét. Veszélyes lesz az ugyanis minden olyan dologra nézve, ami nekünk, de nem Neki tetszik.” (Dr. Paul S. Rees)

“Ha a gazdag emberek csupán arra gondolnának, hogy ők is meg fognak halni; s hogy rokonaik fognak majd veszekedni a pénzükön; s hogy férgek fogják megenni a testüket; és a gonosz elemészti a lelküket – akkor nem foglakoznának azzal, hogy olyan sok pénzt halmozzanak fel!” (William Tiptaft)

“Még a legkisebb összeg által is, amit a bevételedből rendszeresen adakozásra szánsz, Isten meg fogja növelni a világosságodat és a rajtad nyugvó kegyelmét, és azt akarja, hogy még inkább bővölködj, hogy még többet tudj adni másoknak. Az adakozás elve szellemi alapokon nyugszik, és ha csupán érzés és indíttatás alapján, vagy valamilyen zavaró körülmények hatására abbahagyod azt, minden bizonnyal vesztes leszel.” (George Müller)

Eredeti forrás: http://www.JohntheBaptistTV.com/ ; prophetic@revivalschool.com

MODERATOR: Andrew Strom.

Fordította: AbonyiSándor

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s