A CSODÁK KORLÁTAI (The LIMITATIONS of THE MIRACULOUS)

Írta: David Wilkerson

 

Senki nem látott és élt meg annyi természetfeletti csodát, mint Izrael. Isten sorra tette értük a csodákat – mégis: minden egyes csoda ellenére az emberek éppolyan hűtlenek és hitetlenek maradtak, mint előtte! Azt gondolná az ember, hogy a tíz egyiptomi csapás láttán hit támadt az izraeliek szívében. Amikor például az egyiptomiakat gyötörték a legyek, Izrael táborában egy légy sem zümmögött. Amikor Egyiptom földjén mindent sötétség takart be, Izrael táborában világosság fénylett. De mégis: e csapások semelyike sem tudott a szívükben hitet ébreszteni!

Amikor Isten megnyitotta előttük a Vörös-tengert, Izrael hite akkor is csak három napig tartott. Azt mondja a Szentírás: „Atyáink nem értették meg Egyiptomban csodáidat, nem emlegették meg kegyelmed nagyságát, hanem dacoskodtak a tengernél, a veres tengernél.” (Zsolt.106:7).

Itt azt mondja tehát a zsoltáríró: „Még a Vörös-tengernél is kételkedtek Istenben – ott, ahol pedig a legnagyobb csodát tette értük!”

Mi is annyira hasonlítunk Izraelre. Azt akarjuk, hogy Isten szóljon hozzánk; csodás szabadulást adjon nekünk; gyorsan betöltse a szükségeinket; elvegye minden fájdalmunkat és szenvedésünket. Lehet, hogy valójában most is ezt mondod: „Ha Isten kiszabadítana most engem ebből a nehéz helyzetből, ha csodát tenne értem, akkor soha többé nem kételkednék Benne!” De mi van azokkal a csodákkal, amelyeket Ő már megtett érted? Ezek szerint azok nem hoztak létre a szívedben egy csepp hitet sem, amely pedig most segíteni tudna neked a jelenlegi gondodban!

A Times Square-i Gyülekezetünket egyszer meglátogatta két drága testvér, Isten emberei, akik az afrikai zulu törzsből valók voltak. Ott náluk, a nyolc millió zulu között Isten egy hatalmas ébredést adott, és csodálatos dolgokat cselekedett közöttük.

Mindezek ellenére ezek a férfiak mégsem ezekről akartak nekünk beszélni. Az ébredés kapcsán őrájuk a legnagyobb hatást az ún. „győztes zuluk” tették – azok, akik bátran kiálltak Krisztusért, elégették a varázslós könyveiket, és bátran tettek bizonyságot az Úrról, jóllehet kemény megpróbáltatásokon kellett átmenniük. Ezek az emberek régen gonoszak voltak, gyilkos szellem munkált bennük, de most már Jézus képére formálódtak át!

Hiszem, hogy ezekben az utolsó napokban a legnagyobb jel, vagy csoda a világon nem az, hogy valaki feltámad a halálból. Nem, egyáltalán nem. Ami a legnagyobb hatást teszi a hitetlen emberek elméjére és szellemére nem más, mint az a keresztény, aki minden megpróbáltatást kiáll, elviseli a viharokat, a fájdalmat és a szenvedést – méghozzá egy erős, biztos hittel. Az ilyen hívő úgy jön ki a problémákból, hogy erősebb lesz a jelleme, erősebb a hite, és erősebb lesz Krisztusban.

 

Forrás: prophetic@revivalschool.com Moderator: Andrew Strom. Ford.: wordwatcherdawn

 

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s