Idézetek (2)

“Uram, tarts engem alázatosságban, Jézus lábainál. Szent Szellem, tarts engem alázatosságban, amíg a munkádat befejezed bennem.” (Ron Owens)

“A bálványimádás lényege az, hogy olyan gondolatokat engedünk meg magunknak Istenről, amelyek méltatlanok Őhozzá.  Korunkban a keresztyén egyház egyik legsúlyosabb kötelessége az, hogy az Istenről alkotott fogalmát megtisztítsa és fennköltebbé tegye – úgy, hogy az valóban méltó legyen Istenhez.” (A.W. Tozer)

“Egyetlen nagyszerű, páratlan gondolat legyen az elmédben: Jézus drága szeretete. Majd indulj, és éld meg ezt, és jöjjön bármi is, lehet, hogy szidni fognak – de tisztelni mindenképp. Lehet, hogy azt mondják majd, hogy rajongó vagy, fanatikus és bolond, de az ilyen címek a világtól dicséretnek számítanak. A világ ugyanis nem bajlódik azzal, hogy ‘becenevet’ adjon valakinek – kivéve, ha ez megéri neki a fáradságot. Nem kifogásolnának téged, ha nem lenne mitől tartaniuk.” (Charles Spurgeon)

“A legnagyobb megtiszteltetés volt az ember számára az, amikor Isten a maga képére formálta őt; a legnagyobb tiszteletlenség volt Isten felé az ember részéről viszont az, hogy Istent az ember képére formálta át.” (Matthew Henry)

“Vágysz rá, hogy felemelkedj? Kezdj el alászállni. Egy olyan tornyot tervezel, amely áthatol majd a felhőkön? Rakd le először az alázatosság alapját.” (Augustine)

“Az Úr a szenvedés cséphadaróját használja, hogy szétválassza a konkolyt a búzától.” (John Bunyan)

“Ha Krisztus megigazít, akkor meg is szentel téged.” (Robert Murray McCheyne)

“Isten megengedi az embernek, hogy bárhol legyen, kivéve az Ő trónján.” (Charles Spurgeon)

“A világosság semmit sem jelent egy vak embernek.” (A.W. Tozer)

“Néhány igehirdetőnek több tüzet kellene belevinni a prédikációjába – vagy  több prédikációt kellene a tűzbe dobnia.” (Vance Havner)

“A Biblia minden kétséget kizáróan tévedhetetlen – másképpen hogyan tudta volna túlélni a rossz igehirdetések hosszú éveit?” (Leonard Ravenhill)

Forrás: More GREAT QUOTES – Sermonindex, through prophetic@revivalschool.com (MODERATOR: Andrew Strom)

Fordította: Abonyi Sándor, szerk.: wordwatcherdawn

Reklámok

Comments/Hozzászólások

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s